سینما مثبت: پس از گذشت دو سال از روی کار آمدن دولتی که «پاکدستی» و «مبارزه با ویژه خواری» و امضاهای طلایی یکی از شعارهایش بوده، حالا رئیس انجمن سینمای جوانان ایران و دبیر چهلمین جشنواره فیلم کوتاه تهران به صورتی علنی به توجیه ویژه خواری در مجموعه تحت مدیریتش پرداخته و این مساله را توجیه کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت،روز یکشنبه بیست و سوم مهرماه دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران در نشستی رسانهای در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره حضور فیلمهایی از عوامل انجمن در جشنواره فیلم کوتاه تهران گفت: مطالبهای در انجمن وجود دارد که اگر کسی را از بدنه انجمن انتخاب میکنیم آنها مرتبط با فیلمسازی باشند که این موضوع از قدیم الایام وجود داشته است. اینکه بدنه انجمن در بسیاری از بخشها حوزه فیلمسازی را آموختند برای ما مایه مباهات است. اگر سازمان شما بدنهای دارد که همه دانش آموخته و متخصص هستند پس باید چه کنیم؟ باید مانع فیلمسازی آنها شویم؟ ضمن اینکه بین جشنواره و انجمن یک مرز بندی وجود دارد. این اظهارات در حالی بیان میشود که طبق اعلام همین نشست خبری «جشنواره فیلم کوتاه تهران یکی از سختترین ورودیها را نسبت به جشنواره های دیگر جهان دارد و از هر هزار فیلم هشت فیلم برای حضور در جشنواره انتخاب میشوند.» حالا چگونه است که این امتیاز به صورت خاص در اختیار اعضای انجمن قرار میگیرد؟
دبیر انجمن در این نشست در توجیه رویه غلط حاکم بر این مجموعه نیز گفته است: «در برخی دورهها معاون تولید انجمن فیلم داشته است…من این موضوع را با هیات انتخاب مطرح کردم و آنها به من گفتند چنین چیزی سابقه داشته است. یا ما باید این موضوع را بپذیریم یا از افراد غیر مرتبط در بدنه انجمن استفاده کنیم و یا اگر فیلم ساختند به جشنواره فیلم ارسال کنند. ضمن اینکه تعداد افرادی که از انجمن فیلم ساختند بیشتر بوده اما انتخاب نشدهاند.متخصصان حق فیلمسازی و حق شرکت در رقابت را دارند.»
ريیس انجمن سینمای جوانان ایران در حالی در این مسوولیت قرار گرفته که سابقه مشخصی نه در سینما دارد و نه در حوزه فیلم کوتاه و مشخص نیست اگر قرار بود از مسیرهای طبیعی طرحی برای ساخت در انجمن ارائه نماید، این طرح چند هزارم درصد ممکن بود تصویب شود؟ او به جای اصلاح رویههای غلط گذشته با استناد به آنها در حال رسمیت بخشیدن به رانت خواری و فساد در مجموعهای سینمایی است. چنین اقدامی مشابه آن است که مثلا قوه قضائیه به قضات خود همزمان با این امر حساس اجازه وکالت در همان دادگاه را نیز بدهد با این توجیه که قضات تخصص در دفاع هم دارند و باید شرایطی برایشان فراهم شود که از این توانایی آنها نیز استفاده شود! البته که چهرههای حاضر در انجمن سینمای جوانان که همزمان هم مدیریت میکنند و هم فیلم میسازند جزو جامعه نخبه سینمایی محسوب نمیشوند و اگر دارای تخصص و توانی جدی در این حوزه بودند به سراغ فیلمسازی میرفتند و عمر خود را پشت میزهای اداری تلف نمیکردند و حضور در پشت میزهای اداری ظاهرا زمینهای برای دستیابی به امتیازهای ویژه برای فیلمسازی است که به هیچ وجه در اختیار دیگران قرار نمیگیرد.
ای کاش او نیز رویه ريیس سازمان سینمایی را در پیش میگرفت که در سال ۱۳۹۰ به واسطه آنکه دبیر جشنواره فیلم فجر بود، فیلم قلادههای طلا که تهیه کنندهاش بود را در بخش خارج از مسابقه شرکت داد. نکته قابل تامل عدم برخورد رئیس سازمان سینمایی با چنین مواردی است که همین مساله نشان دهنده ارادهای خارج از سازمان سینمایی در انتساب مدیران است.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.
مطالب مرتبط: رونمایی از شاهکار سینمایی دولت مدعی پاکدستی
دیدگاهها 2