سینما مثبت: با تداوم مهاجرت ایرانیان به کشورهای خارجی طی سالها و دهههای گذشته سینمای ایران نیز شرایط جدیدی را تجربه میکند و این روزها تعداد آثار ساخته شده توسط سینماگران ایرانی الاصل در خارج از ایران به آمار قابل ملاحظهای رسیده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، در شرایطی که مسوولان سینمایی ایران با شدت و جدیت فراوان مشغول حفظ و حراست از مرزهای خود هستند و حتی برای فیلمی مانند «هایپاور» که از تلویزیون پخش نیز پروانه نمایش صادر کرده و خبر آن را با عنوان « موافقت با صدور پروانه نمایش یک فیلم» منتشر میکنند،سینماگران ایرانی در خارج از کشور در حال ایجاد نسلی تازه از سینماگران هستند. برخلاف سینماگران پیشین که آثارشان عمدتا فیلمهایی ارزان قیمت،سیاسی و آماتوری بوده نسل جدید با بهره مندی از فناوریهای جدید در حال ساخت فیلمهایی جهانشمولتر هستند که اغلب شرکای خارجی نیز دارند.
اواخر اسفندماه سال گذشته همزمان با هفتاد و سومین جشنواره فیلم برلین، بازار فیلم اروپا (EFM) برگزار شد که در کنار میزبانی از دو فیلم ایرانی تولید شده در ایران – تفریق و گنجشک- چند محصول مشترک و چند کمپانی توزیع فیلم ایرانی را نیز پذیرا بود.
مطابق گزارش ایسنا از این رویداد که از ۱۶ تا ۲۲ فوریه (۲۷ بهمن تا ۳ اسفند) همزمان با برگزاری هفتاد و سومین جشنواره فیلم برلین در کشور آلمان برپا شد فیلمهای «من خود، من هم میرقصم» (محصول ایران، آلمان و چک) ساخته محمد ولیزادگان، «دروازه رویاها» (محصول ایران، فرانسه، نروژ، آمریکا) ساخته نگین احمدی و «بین انقلابها» (محصول رومانی، کرواسی، ایران و قطر) ساخته «ولاد پتری» هم در بخش بازار جشنواره برلین به روی پرده رفتند.
حضور در بازارهای بین المللی میتواند دستاوردهای مختلفی برای سینمای ایران داشته باشد و حالا در آستانه برگزاری جشنواره فیلم کن باید دید که مسوولان سینمایی چه برنامهای برای این رویداد دارند.
مطالب مرتبط: