سینما مثبت: هفته گذشته در بنیاد سینمایی فارابی مراسمی با عنوان عجیب «مراسم اعطای پروانه صلاحیت فیلماولیها» برگزار شد و طی آن به هشتاد و شش فعال در حوزه فیلمسازی پروانه صلاحیت اعطا شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، بنیاد سینمایی فارابی در ماههای اخیر علاقه فراوانی به برگزاری برنامهها و رویدادهای خبری – تبلیغی از خود نشان داده که نمونهای از آن را میتوانید با کلیک کردن در «اینجا» و «اینجا» مشاهده کنید. این اسامی خروجی دبیرخانهای به نام «دبیرخانه تائید صلاحیت حرفهای کارگردانان فیلم اولی» در بنیاد سینمایی فارابی است. مطالعه این خبر برای افرادی که اطلاعی از چهارچوبهای رایج در سینمای ایران را ندارند این تصور را ایجاد میکند که برای فعالیت در حوزه فیلمسازی باید حتما صلاحیت خاصی داشت و تایید خاصی از مجموعههای مشخص دریافت کرد حال آنکه حوزه سینما با حوزههایی مانند: پزشکی،مهندسی،وکالت و… تفاوت فراوانی دارد و در سینمای ایران میتوان با دوربین موبایل و حتی دوربینهای حرفهای نیز فیلم ساخت و سپس محصول ساخته شده را برای تایید به سازمان سینمایی ارائه و مجوز نمایش را دریافت کرد. بر همین أساس اینکه در مراسمی پُرطمطراق به افراد مدرکی کاغذی به نام «پروانه صلاحیت»بدهند کاری بدون دلیل و منطق است و این مدرک میتوانست به جای اهدا در مراسمی از این دست، به صورت پُستی برای افراد ارسال و یا در سامانهای بارگذاری و امکان دانلود برای آن فراهم شود.معمولا وقتی قرار است در مراسمی اینچنینی مدرکی به افراد داده شود، آن مدرک باید ارزش خاصی داشته باشد. مثل مدرک تحصیلی اما آیا این گواهینامه ارزش خاصی دارد؟مثلا میتوان با ارائه آن به سالنهای سینما به صورت رایگان یا با تخفیف فیلم تماشا کرد؟ میتوان با ارائه آن به سرمایه گذاران آنها را به سرمایه گذاری در فیلم ترغیب کرد؟ مهمتر از همه این مطالب صلاحیت صادر کنندگان این گواهینامه است. به جز معدودی افراد خاص که در این ترکیب حضور داشتهاند؛ خود صادر کنندگان گواهینامه چقدر صلاحیت حرفهای دارند؟ تا به حال چند فیلم از جیب خودشان ساختهاند و آیا میتوانند گروهی برای تولید فیلم دست و پا کنند و بدون وابستگی به بودجههای دولتی فیلمی را به سرانجام برسانند؟
اهدای این مدرک در مراسمی اینچنینی و سپس ماجراهای پس از آن و گرفتن عکس یادگاری و… یک کارکرد مهم دارد و آن هم تبدیل کردن ۸۷ نفر به طلبکاران از سیستم سینمایی است که اگر قرار باشد فقط به هرکدام از آنها پنج میلیارد تومان بودجه برای تولید پرداخت شود، حداقل نیاز به تامین چهارصد و سی و پنج میلیارد تومان بودجه است و اگر هم قرار باشد چنین پولی به این افراد پرداخت نشود؛ أصلا این مدرک و مسیر طی شده برای آن به جز عکس یادگاری مدیران و تیترهای خبری چه فایدهای دارد؟
خبر محوری در بنیاد سینمایی فارابی
به نظر میرسد این روزها «خبر محوری» در بنیاد سینمایی فارابی حاکمیت داشته و بیش از هر عمل دیگری مورد توجه است. مشخصا درخصوص جشنواره فیلم کودک نیز شنیده میشود با وجود برگزاری آن در شهریور ماه، مدتی است تیمهای خبری در این مجموعه مستقر شدهاند تا شش ماه دیگر جشنواره کودک را برگزار نمایند که قطعا این استقرار مشمول هزینه برای بیت المال خواهد بود.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.
اسامی متقاضیان پذیرفته شده مرحله نخست شورای تأیید صلاحیت فیلماولیها به شرح زیر است:
محمود احدی نیا، مسعود احمدی، محمد اسفندیاری، مریم اسمیخانی، ناصرمنصور افشاری، بهزاد اقطاعی، روح اله اکبری، وحید الوندیفر فردین انصارینژاد، علی اوسیوند، سجاد ایمانی، جمشید بهمنی، مهدی بوستانی شهر بابکی، وحید پرشاد، حسین ترک جوش، علی تصدیقی، خیراله تقیانی پور، مرتضی جذاب، روناک جعفری، حسن جعفری داریوش، امیر جلالی، امیررضا جلالیان، محمد رضا حاجی غلامی، حسن حبیب زاده، زیور حجتی، علی حدادی، شهاب الدین حسین پور، سید سجاد حسینی، سید وحید حسینی نامی، ابوذر حیدری، مهدی حیدری، امین خردمندی، نریمان خلیلی، آرمان خوانساریان، آروند دشت آرای، سعید دشتی، مسعود دهنوی، وحید رابودان، علی یار راستی، محمد رحمتی، افشین رضایی، جلال الدین ساعد پناه، سید مرتضی سبز قبا، اشکان سپهر، محمدرضا ستاری، احسان سلطانیان، احسان شادمانی، مهدی شامحمدی، پیمان شاهبداغلو، محمد صادقی، روناک طاهر، علی طاهر فر، لیلی عاج، محمد عسگری، اسماعیل عظیمی، جواد علیزاده، محمد علیزاده فرد، فرود عوض پور، محمد ابراهیم غفاریان، حسام فرهمندجو، حسین فلاح آبادی، مجتبی قاسمی، سید سجاد قافله باشی، مهدی قربانپور، یوسف کارگر، پیروز کرمی، محمد معین کریم الدینی، سعید کشاورز، مصطفی کوشکی، مصطفی گندمکار، محمد متین اوجانی، سید عطا اله مجابی، مهدی محمد نژادیان، مریم مدرس مطلق، محمدرضا مرادی، سید بابک مصطفوی، امیر مهندسیان، سید مهدی موسوی برزکی، حسین میرزامحمدی، پویا نبی، رضا نجاتی، سعید نجاتی، میلاد نسیم سبحان، جلال نصیری هانیس، مصطفی نظری زاده و محمدرضا هاشمیان.