سینما مثبت: “رضا استادی منتقد سینما و مستندساز اجرای «طرح تعویق اکران فیلمهایی که در جشنواره فیلم فجر حاضر نشدهاند»را نوعی دوپینگ برای جشنواره فجر دانست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت،رضا استادی که از سال ۱۳۷۵ تجربه حضور در جشنواره فیلم فجر را دارد،به خبرنگار دیباچه گفت: با وجود آنکه دولت در طول ۴۰ سال گذشته در بخشهای مختلف از جمله اقتصاد،فرهنگ و … داعیه توجه به بخش خصوصی و حمایت از آن را مطرح کرده اما در هر زمان که منافعش ایجاب نموده به صورت مداخله جویانه در حوزههای مختلف مسائل فرهنگی ،اقتصادی، اجتماعی و…وارد شده که بارزترین نمونه آن را میتوان در صنعت خودرو مشاهده کرد.یعنی حتی برای واردات اتومبیل از آن سوی مرز نیز به این عرصه ورود کرده و در آن دخل و تصرف میکند به گونهای که عنان کار در بخش واردات را به خودروسازان واگذار کرده است.
استادی در ادامه افزود:هم اکنون تصمیم سازمان سینمایی برای ایجاد محدودیت در مورد آثاری که بنا به هر دلیلی تمایلی به حضور در جشنواره ندارند به نوعی یادآور این اقدام صنعت خودرو سازی است؛ که از ابزاری ظاهرا قانونی برای تحت فشار قرار دادن هنرمندان استفاده میکند در صورتی که دولت طی تمهیداتی اساسی باید آیین نامه بلند مدتی که حداقل اعتباری بالغ بر سه ساله دارد را پیرامون مناسبات حوزه اکران تعیین نماید و بر حُسن اجرای آن نظارت داشته باشد. یعنی دولت، حداقل دخالت را در حوزه های اکران اعمال کند زیرا این حوزه در اصل متعلق به تولیدکنندگان فیلم و سینماداران است پس صرفاً و فقط آنهاباید بر اساس منافع دو طرفه خود به عقد قرارداد در زمینه نمایش آثار بپردازند و نظارت دولت را نیز داشته باشند تا دچار خطا نشوند.
“استادی” اظهار داشت: مشخصا اقدام سازمان سینمایی برای ایجاد چنین محدودیتهایی در پیش پای فیلمسازانی که تمایل به حضور در جشنواره ندارند به نوعی دوپینگ، آن هم به نفع جشنواره فیلم فجر محسوب میشود که امسال در آستانه چهل و یکمین دوره برگزاری حتی از استانداردهای دورههای اول نیز عقب افتاده و فضای مبهمی را پیش روی سینمای ایران ایجاد کرده است.
وی تصریح کرد: این اقدام سازمان سینمایی فقط و فقط دادن یارانه مضاعف به جشنوارهای است که حتی استانداردهای داخلی جشنواره های درجه ۲و۳ را نیز درچند ماه گذشته رعایت نکرده است.