سینما مثبت: تحولهای فرهنگی و اجتماعی در ماههای اخیر سرعت فراوانی داشته و شرایط پیش آمده پس از شهریور ۱۴۰۱ این سوال را ایجاد میکند که محصولات فرهنگی و هنری تولید شده اخیر تا چه اندازه میتواند در فضای جدید جایی برای بروز و ظهور پیدا کند؟

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، در طول سالهای گذشته محصولات متعددی با بودجههای کلان تولید شده که به واسطه دوری نگاه سازندگان آنها از فضای واقعی جامعه آثاری ناموفق بودهاند و صرفا سفارش دهندگان آنها را راضی نگه داشتهاند. یکی از این آثار با نام بیرو این روزها روی پرده است که سینمامثبت در مطلبی به آن پرداخته است (اینجا).
این روزها فیلمی به نام «غریب» از سوی سازمان اوج در حال تولید است. فیلم قرار است داستان زندگی شهید محمد بروجردی را روایت کند که به مسیح کردستان شهرت داشت.
این فیلم بر أساس کتاب خاطرات «نصرت الله محمودزاده» ساخته خواهد شد و نویسنده فوق به عنوان ناظر محتوایی در پروژه حضور داشته و به عبارتی به این اثر سنجاق شده بود. کتاب با نگاهی قدیمی و کهنه این شخصیت شهید را مورد بررسی قرار داده و بر أساس محتوای کتاب، بروجردی شخصیتی بسته و خشک معرفی شده که صرفا برای نسل حاضر در رویدادهای ابتدای انقلاب و جنگ ممکن است جذاب باشد و قطعا نسل امروز حوصله این نوع روایتها را ندارد. شاید به دلیل همین ضعفهای محتوایی بوده که فیلمنامه غریب بارها و بارها میان فیلمسازان مختلف در رفت و آمد بوده و چهرههای شاخص مختلفی حاضر به ساخت آن نشدهاند تا در نهایت فیلمسازی ماننند محمدحسین لطیفی که صرفا یک تکنسین غیر مولف است؛ حاضر به ساخت آن شده است.
اگر این عکس منتشر شده از فیلم غریب را مُعرف این اثر بدانیم میتوان حدس زد که مدیران و سفارش دهندگان شیفته میزان شباهت بابک حمیدیان به این شخصیت تاریخی شدهاند اما سوال مهمتر این است که آیا با توجه به رخدادهای اخیر کشور عزیزمان ایران و بخصوص اتفاقهای تلخ پیش آمده در خطه کردستان آیا این فیلم کارکردی در دوران جدید دارد یا اینکه أساسا پیش از نمایش به دلیل نگاه اشتباه سازندگان اکسپایر خواهد شد؟ سوال مهمتر اینکه آیا فیلم به گونهای پیش رفته که در نهایت همطونان کرُد این شخصیت بزرگوار را دوست داشته باشند یا….؟
سینما مثبت با توجه به شنیدههایش از این اثر،ضمن اعلام آمادگی برای انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی که نام آنها در این مطلب آمده امیدوار است در فرصت باقیمانده تا نمایش این فیلم سازندگان آن با بهره گیری از نظرهای متخصصان محتوای فیلم را به نحوی شایسته اصلاح نمایند تا مانع از سواستفادههای احتمالی از این اثر شوند(انشاالله)