سینما مثبت: همانگونه که پیش بینی میشد، فیلم بیرو با فروشی حدود پنجاه و شش میلیون تومان به یکی از شکستهای مکرر دیگر بنیاد سینمایی فارابی تبدیل شد تا ثابت کند فیلمهای تولیدی در این مجموعه فرسنگها با ذائقه و خواست عمومی مردم فاصله دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، فیلم بیرو با موضوع زندگی علیرضا بیرانوند دروازه بان ایرانی ساخته شد و اکران آن در آستانه جام جهانی فرصتی بوده تا مردم فوتبال دوست به تماشای آن بروند. گذشته از بدشانسی مطلق سازندگان فیلم که اکران آن مصادف با شرایط بحرانی و اعتراضهای این روزها است، انتخاب غلط سوژه و پرداخت نامناسب نیز در شکست فیلم نقش بسزایی دارد.
بیرو را میتوان در ادامه فیلم تختی که توسط فارابی تولید شد، اثری به ظاهر واقع گرا نامید اما این واقعگرایی در بیرو کمی کاریکاتوری است. فیلم اثری به شدت پاستوریزه درباره ورزشی است که حواشی اخلاقی و اجتماعی فراوانی دارد. جهان فیلم کاملا مثبت است و برای مخاطب فیلمهای فارابی تداعی کننده فضای فانتزی فیلم رمانتیسم عماد و طوبی است.سازندگان فیلم تلاش کردهاند با ایجاد اوج و فرودهای متعدد و روایت دوست دختر داشتن بیرانوند و توجیه این مساله که «دوستی پیش از ازدواج در صورت اطلاع والدین خوب است»، جذابیتهایی هم برای فیلم فراهم کنند و به نوعی مساله «کودک-همسری»را هم جا بیندازند اما اشتباه از جایی آغاز میشود که نقطه ثقل فیلم و اوج آن بر گرفتن توپ رونالدو توسط بیرانوند شکل میگیرد. در این مرحله گویی مغزهای کوچک رنگ زده به کار افتادهاند و تخیل پردازی نموده و تصور کردهاند این اتفاق میتواند نقطه عطف فیلم باشد حال آنکه این مساله به هیچ وجه نه حماسی است و نه امکان حماسی شدن دارد! گرفتن این پنالتی زمانی میتوانست حماسی باشد که تیم مقابل مثلا امریکا یا اسرائیل باشد اما سفارش دهندگانی که درکی از شرایط اجتماعی روز ندارند، ظاهرا با همین موضوع ساخت چنین اثری را پذیرفتهاند. اثری که به نظر میرسد سازندگانش به درکی از سوژه نرسیدهاند و فقط تلاش کردهاند با تدوین و ریتم تُند ذهن مخاطب را از تناقضها و ضعفهای متعدد دور کنند. ضعفهایی مانند: گریمهای بد و شمایل کاریکاتوری پدر خانواده و تغییر مکرر لهجه و برخی شخصیتهای متناقض غیرقابل درک مانند مربی.
به جز صحنه دعا خواندن مادر پشت دیوار و صحنه تصادف نکته مثبت دیگری در فیلم به چشم نمیخورد.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.