سینما مثبت: با اعلام حکم محکومیت محمد امامی تهیه کننده سریال شهرزاد، حدس و گمانها درباره احتمال تبرئه این محکوم اقتصادی سرانجام به پایان رسید. نکته قابل تامل این است که دستگاههای مسوول از قبیل سازمان سینمایی در مقابل چنین افرادی که مسوولیتی داشته و خواهند داشت؟

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری – تحلیلی سینمامثبت، سینمای ایران از نظر اقتصادی سینمای فقیری است و به همین دلیل همیشه آغوش فراخی برای سرمایهها و پولهای سرگردان دارد. به همین دلیل مسوولان سینمایی هم چندان حساسیتی به این موضوع ندارند و نه تنها از ورود پول به سینما استفاده میکنند بلکه در مقاطعی خود نیز در کنار این سرمایه داران نوظهور در صف اول عکس یادگاری قرار میگیرند. نکته قابل تامل اینکه هیچگاه به این سوال پاسخ داده نمیشود که در شرایط اقتصادی ایران که سینما صنعت چندان سودمندی نیست چرا باید افرادی سرمایه خود را وارد این حوزه کرده و با پرداخت دستمزدهای چند برابر و صرف هزینههای عجیب و غریب در این حوزه فعالیتی طولانی مدت داشته باشند؟
محمد امامی طی شش سال اول دهه نود و پیش از دستگیری، سرمایهگذار سریالهای «شهرزاد» (حسن فتحی) و «شاهگوش» (داود میرباقری) و فیلمهایی چون «ابد و یک روز» (سعید روستایی)، «خوب، بد، جلف» (پیمان قاسمخانی)، «کاناپه» (کیانوش عیاری)، «مغزهای کوچک زنگزده» (هومن سیدی)، «خوک» (مانی حقیقی) و «مصادره» (مهران احمدی) بوده و حتی شنیده میشود در مدت حضور در حبس نیز فعالیت وی در این حوزه ادامه یافته است و به صورت کنترل از راه دور آثاری را تولید کرده است.
بدیهی است اگر مسوولان سینمایی در همان ابتدای ورود امامیها، زنجانیها و رضویها این پرسش را مطرح و به آن پاسخ میدادند دیگر شاهد ظهور و بروز این طبقه جدید در حوزه سینما نبودیم که با صرف هزینههای نامتعارف، صنعت سینمای شریف ایران به صنعتی بسیار گران قیمت تبدیل شده و بسیاری از فیلمسازان شریف از این حوزه خارج شوند.
امید است مسوولان جدید سینمایی در دوره پیش رو با دقت و حساسیت ورود هر نوع سرمایه مشکوکی به این سینما را رصد نمایند و مانع از تکرار چنین اتفاقهایی شوند.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی که نام آنها در این مطلب آمده درباره مطلب مذکور است.
نویسنده: رضا استادی