سینما مثبت: با انتصاب یک روزنامه نگار دیگر در حوزه سازمان سینمایی این سوال برای اهالی رسانه مطرح است که هدف از این انتصابها چیست و تا چه اندازه میتواند مشکلات و مسائل این حوزه مدیریتی را حل کند؟
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، انتصاب روزنامه نگاران در پستها و مسوولیتهای حاکمیتی اغلب در عنوانهایی از قبیل «مدیر روابط عمومی» و «مشاور اجرایی» رخ میدهد و کمتر شاهد به کارگیری این افراد در مسوولیتهای اجرایی دیگر هستیم. امروز احمد رضا دانش از سوی مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی به عنوان مدیر سینما فرهنگ انتخاب شد. سینمایی که تنها سالن در اختیار سازمان سینمایی و مجموعه دولتی سینمای ایران است که به واسطه محل قرارگیری و همچنین تعدد سالنها نقش مهمی در فروش فیلمهای سینماهای تهران داشته و دارد. اما در گذشتههای نه چندان دور و مشخصا دهه شصت و هفتاد این سینما محل گردهم آیی علاقه مندان سینما نیز بود و با نمایش فیلمهای هنری فضایی برای تعامل و ارتباط میان قشرهای مختلف علاقه مند به سینما فراهم میشد؛ اتفاقی که در سالهای اخیر بسیار محدود شده و در حد اکرانهای خصوصی هنر و تجربه یا اکرانهای فیلمهای تجاری با فضایی هیجانی تنزل پیدا کرده است. احمد رضا دانش به جز دوره مدیریت بر پردیس سینمایی رازی که به دلیل بروز کرونا و تعطیلی همگانی مشاغل متوقف شد، تجربه مدیریت سالن و پردیس سینمایی را نداشته اما از روزنامه نگارانی است که در دهه هشتاد و نود اتفاقهای مثبتی را رقم زده است از جمله راه اندازی پایگاه اطلاع رسانی سینماپرس که در سالهای ابتدایی دهه نود و در دوران مدیریت جواد شمقدری در سینمای ایران، با وجود وابستگی نسبی به این چهره و هیات اسلامی هنرمندان مسلمان توانست به عنوان رسانهای معتبر و با گرایشهای قابل قبول تعامل مناسبی با هنرمندان برقرار کند. دانش همچنین به واسطه اظهارنظرهای صریح خود در خصوص مسائل سیاسی و اجتماعی و همچنین تعامل با اصحاب هنر و رسانه در رویدادهایی که در آن مسوولیت داشته شناخته شده است و این ویژگیهای مثبت دقیقا نقطه مقابل ویژگیهای فردی افرادی است که به طور سنتی در طول چهل سال گذشته «مدیر» بودهاند و هربار که نامشان شنیده میشود بیش از توانایی و ابتکار عمل پوشش کت – شلوار آنها در ذهن ما نقش بسته است.
سینما مثبت امیدوار است حضور این روزنامه نگار در مدیریت مجموعه ارزشمندی مانند سینما فرهنگ صرفا به «اداره» یک سالن سینما منجر نشود و دانش بتواند بخشی از هویت تاریخی و محلی این سینمای مهم را که در منطقهای حساس قرار گرفته احیا کند.
برخی از ماموریتهای دانش در حکم اعلامی: برنامهریزی و ارائه طرحها و اجرای مجدانه آنها در جهت چشمانداز نوین بنیاد سینمایی فارابی با استفاده از ظرفیتهای بالفعل و بالقوه مجتمع فرهنگ و سایر سالنها و زیرساختهای اکران و فرهنگی بنیاد و ارتقای فعالیتهای این مجتمع فرهنگی و هنری با توجه به مأموریتهای پیشبینیشده از سوی بنیاد
سوابق احمدرضا دانش: کارشناس ارشد مدیریت رسانه از دانشگاه سوره – مدیریت پردیس سینمایی رازی، سردبیری رسانههای مختلف فرهنگی و فعالیت رسانهای در چند دوره جشنواره فیلم فجر و مدیریت در تلویزیونهای اینترنتی
نویسنده: امیر استادی