سینما مثبت: طرح دو اظهار نظر از زبان مسوولان و دست اندرکاران سینمایی درباره عدم صدور مجوز برای تولیدات سخیف و همچنین احتمال نظارت جدیتر در ماجرای صدور پروانه ساخت شائبههایی را در این خصوص به وجود آورده و بیم آن میرود با مبهم ماندن و عدم تبیین دقیق منظور مسوولان سینمایی انجام این امور به محملی برای تحمیل سلیقههای نامشخص به اهالی سینما تبدیل شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رساین اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، امروز محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی در دیدار با نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اعلام کرده «بخشی از تولیدات سینمایی، قابل دفاع نیستند و در شان یک خانواده ایرانی و مسلمان نیست. قطعا، از این پس، به آثار ضعیف و سخیف پروانه ساخت و نمایش نمیدهیم زیرا سینمای ایران سینمای فرهنگی، اندیشه محور و سینمای خانواده مدار است.»
رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه مردم دوست دارند فیلم سالم ببینند و تلاش خواهیم کرد که این خواسته برآورده شود، گفت: ما مخالف فیلم در حوزه های سیاسی یا ژانرهای دیگر نیستیم اما دیگر در میان آثار تولیدی، فیلم مبتذل نخواهیم داشت. اگر چه سازمان سینمایی الان با انبوهی از تولیدات دپو شده مواجه است که باید مشکلات و اشکالات آن ها مدیریت شود اما در دولت جدید هیچ مجوزی برای ساخت فیلمهای سخیف و مبتذل صادر نمی کنیم.
همچنین سعید مستغاثی عضو شورای پروانه ساخت و نمایش در گفت و گو با خبرگزاری تسنیم نیز گفته است: آسیب سینمای ما بیشتر سر ساختار است که بیشتر از 10 دقیقه نمیشود فیلم را تحمل کرد، غیر از کمدیهای سخیف که اصل و اساس ضعف آنان نیز به ساختار ربط دارد؛ محتوا در درجه بعد است که مورد بررسی قرار میگیرد. در جلسه اول شورا هم که گفتم بیشتر فیلمنامهها مشکلات ساختاری دارند و از این منظر باید مورد بررسی قرار بگیرد.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که موضوعی تحت عنوان محتوای سخیف تعاریف فراوانی از نظر سینماگران دارد.گاهی حتی یک نقد اجتماعی نیز با عبارت سخیف تعبیر میشود و گاهی صحنههای رقص نه تنها سخیف عنوان نمیشود بلکه بازنمایی زندگی مردم عادی بر روی پرده سینما تعبیر میشود. مثلا فیلمهای مطرب و شیشلیک هم از سوی عدهای سخیف عنوان میشود اما گروهی دیگر این آثار را واجد ارزشهای هنری میدانند. به همین دلیل لازم است تا مسوولان سینمایی پیش از آنکه وارد جراحی فیلمنامههای سینمایی شوند منظور دقیق خود از سخیف را بیان نمایند و با برشمردن مصداقهای آن برای اهالی سینما به صورت شفاف و روشن،هم از شکل گیری نگرشهای سلیقهای جلوگیری کنند و هم اینکه اگر فردا روزی سینماگران اقدام به ساخت آثار سخیف کردند؛ مستند به اعلام قبلی این موارد طی دفترچهای مشخص یا مستند به اعلام در سایت سازمان سینمایی بتوانند از تنشهای احتمالی جلوگیری کنند.
نویسنده: امیر استادی