سینما مثبت: با اعلام توقف برگزاری بخش بین الملل فیلم فجر و ادغام آن در جشنواره ملی فیلم فجر از سال آینده توسط رییس سازمان سینمایی، زمزمههایی از سوی برخی از ذی نفعان این رویداد برای جمع آوری امضا علیه این تفکیک و حتی تبدیل این ماجرا به رخدادی شبیه به واکنش اهالی سینما به تعطیلی خانه سینما در زمان شمقدری در سال ۸۹ و در نهایت تدارک اولین پوست خربزه برای رییس سازمان سینمایی به گوش میرسد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، بخش بین الملل فیلم فجر که با نام معجول «جشنواره جهانی فیلم فجر» از سال ۱۳۹۴ برگزار شد، نه یک رویداد معتبر بلکه صرفا سهم یک جریان قدرتمند از سینمای ایران بود که حتی با تغییر دبیر هم ساختار آن تغییر نکرد. این جریان سهم خواه در طول یک دهه گذشته هربار سهمی بزرگ از سینمای ایران گرفته. گاهی در قبال در اختیار گرفتن مدیریت بخش سینمایی یک ارگان انقلابی،گاهی در قبال دریافت یک پروژه به ظاهر جهانی و چند صد میلیاردی و گاهی هم با برگزاری یک جشنواره کم خاصیت که به جز موارد معدود، اغلب تماشاچیان فیلمهایش را کنترلچیها و آپاراتچیهای سالنها و اعضای ستاد برگزاری تشکیل میدادند و همیشه فوت کورت آن شلوغتر از سالنهای نمایش آن بوده و معمولا شرکت کنندگان صرف باقالی پلو با ماهیچه را به تماشای فیلمهایش ترجیح میدادند. این جریان با صرف هزینه در بخش بین الملل هم تلاش کرد تا ظاهری معتبر هم برای خود پدید آورده و خود را اصطلاحا بیمه کند اما این مساله هم کارگر نیفتاد و باعث توقف آن نشد.اما هزینه قابل توجه صورت گرفته توسط برگزار کنندگان در بخش رسانهای و کادر سازی رسانهای جواب داده و حالا با اعلام خبر این ادغام بسیاری از دست اندرکاران و کارکنان این جشنواره به تعطیلی آن واکنش نشان داده و حتی زمزمههایی مبنی بر جمع آوری امضا علیه این اقدام رییس سازمان سینمایی به گوش میرسد تا تعطیلی این رویداد بی خاصیت را در حد و اندازه جنایتی بزرگ علیه سینمای ایران جلوه دهند.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی که نام آنها در این مطلب آمده درباره مطلب مذکور است.
متن خبر ادغام بخش بین الملل فیلم فجر با بخش ملی
جشنواره های ملی و جهانی فیلم فجر پس از پنج دوره برگزاری مجزا از سال آینده (1401) به صورت یکپارچه و واحد برگزار می شوند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی و سمعی بصری؛ محمد خزاعی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی با اعلام این خبر افزود: برگزاری همزمان این رویداد مهم و راهبردی سینمای ایران در سالگرد جشن های فجر انقلاب اسلامی با هم افزایی ظرفیت ها، قطعا، فرصت های کاربردی مضاعفی را برای بهره مندی جامعه سینمایی، اقشار مختلف مردم، سینماگران و میهمانان خارجی فراهم می آورد.
وی ادامه داد: همه ساله در سالروز انقلاب و در پوشش جشن های متنوع آن شاهد حضور میهمانان، شخصیت های فرهنگی و سیاسی و حضور چشمگیر رسانه های خارجی در کشور هستیم. بدیهی است با برنامه ریزی های دقیق و هدفمند، جشنواره بین المللی فیلم فجر می تواند از این مزیت ها و فرصت ها بهره برداری نماید.
خزاعی افزود: سینمای نوین ایران یعنی سینمای پس از انقلاب با تمامی فراز و فرودهایش مهم ترین نقش را در پیشبرد دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایفا نموده و حضور میهمانان خارجی و ملاحظه بی واسطه آنها از اقبال مردم نسبت به جشنواره فجر و سینما، تصویر بی بدیلی علیه تبلیغات استکبار رسانه ای علیه کشور است و قطعا، این مزیت مهم باید مورد توجه قرارگرفته و با برطرف نمودن کاستی های قبلی تقویت گردد و ادغام بخش ملی و بین الملل جشنواره از این حیث نیز، قابل اعتناست.
به گفته وی، برگزاری جشنواره جهانی فجر، طی سال های گذشته با مدیریت و زحمات دلسوزانه عزیزان: آقایان علیرضا رضاداد، سیدرضا میرکریمی و محمدمهدی عسگرپور، فضاهایی را برای کمک به گسترش روابط بین الملل سینما فراهم ساخته است که جای تشکر و قدردانی دارد.
معاون وزیر و رئیس سازمان سینمایی با اشاره به اثرات جشنواره جهانی فجر یادآور شد: بدون شک، از مزیت های نسبی ایجاد شده و تجارب ارزنده همکاران خوب مان در این رویداد استفاده خواهیم کرد.
وی خاطرنشان ساخت: پیرو بررسی”کارگروه مطالعه و ارزیابی جشنواره ها”؛ و بنا به مطالبه های صنوف و سینماگران کشور در سال های گذشته، سازمان سینمایی به این جمع بندی رسیده است که برگزاری دو جشنواره ملی و جهانی فجر را به صورت یکپارچه تحت عنوان”جشنواره بین المللی فیلم فجر” برگزار نماید.
محمد خزاعی اضافه کرد: با کمک همه خانواده سینما و با تعامل گسترده در عرصه های ملی و بین المللی، جشنواره های باشکوه و خاطره انگیزی را همچون سال های دور برای رونق و نشاط سینما و جامعه تدارک ببینیم.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به سرلوحه قراردادن محورهایی چون” خانواده، اخلاق، امید ” در دوره جدید سینما اظهار امیدواری کرد: امیدواریم بتوانیم در مسیر اعتلای سینمای ملی، “گفتگوهای میان فرهنگی”، ایجاد پتانسیل های بالقوه برای تبدیل شدن به ویترین سینمای خاورمیانه، پویایی اقتصاد سینما، روزآمدسازی و ارتقای سطح دانش و بینش سینماگران ایرانی از طریق تبادل تجربه با سینماگران خارجی، تقویت حضور در بازارهای منطقه ای و جهانی و …. با ترسیم سیاستهای کلیدی و راهبردی مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب گام برداریم.
نویسنده: امیر استادی