سینما مثبت: با گذشت حدود دو هفته از جدی شدن بحران بیماری کرونا در کشور، ناکارآمدی اغلب بخش های اجرایی و خدماتی نسبت به این شرایط بحرانی بیش از پیش آشکار می شود. موضوعی که قطعا باید پس از پایان این بحران، مورد رسیدگی جدی رسانه ها و دستگاه های مسوول قرار بگیرد تا در بحران های آینده کشور بیش از پیش غافلگیر نشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، تعطیلی مدارس، اداره ها، مراکز ورزشی و سینماها باعث شد تا جمعیت عظیمی از نیروهای فعال و پویای جامعه خانه نشین شود و عملا پیشنهادی هم برای این ایام به مردم ارائه نشد. در روزهای اخیر وزیر ارتباطات از اختصاص سهمیه اینترنت رایگان به خانه ها خبر داد و تلویزیون نیز با تغییراتی جزئی در کندکتور خود و پخش سریال های قدیمی تلاش کرد تا خود را با شرایط جدید منطبق کند اما تلاش های این رسانه صرفا در بخش اطلاع رسانی و آموزشی قابل توجه بود و عملا در بخش تامین سرگرمی که یکی از نیازهای اصلی مخاطبان است، اتفاق ویژه ای رخ نداد و نهایتا بخشی از این سرگرمی توسط VOD ها تامین شد.
چرا کتابخانه ها تعطیل شدند؟
همزمان با تعطیلی فضاهای عمومی،کتابخانه های کشور نیز تعطیل شدند تا از گسترش این بیماری در فضای عمومی جلوگیری شود. نکته قابل تامل این است که کتابخانه ها علاوه بر سالن های مطالعه، بخش امانت کتاب خود را نیز تعطیل کردند تا برای مدت زمانی یکماهه، دسترسی عمومی به کتابخانه ها نیز قطع شود حال آنکه این روزها بهترین فرصت برای مطالعه بوده و خواندن کتاب یکی از سرگرمی های مفید و جذاب عمومی می توانست باشد. اتفاقی که برخی ناشران با جدی گرفتن آن و افزایش تبلیغات خود در فضای مجازی، تلاش کردند تا بخشی از ظرفیت اوقات فراغت مردم را به سمت خود جذب کنند. البته وزارت ارشاد نیز می توانست در چنین شرایطی تخفیف هایی را برای خرید کتاب در نظر بگیرد و در این شرایط مردم را به خرید کتاب ترغیب کند؛ همچنانکه که در آذرماه و هفته کتاب امکان دریافت تخفیف از طریق کارت ملی را در مقطعی برای مردم فراهم کرد اما این اتفاق هم رخ نداد.
حالا با قرار گرفتن در روزهای پایانی سال، به مرور حجم بیشتری از افراد جامعه گزینه در خانه ماندن را به اجبار انتخاب خواهند کرد. قطعا این میزان حضور در منزل و عدم تحرک حداقل برای یک دوره دو هفته ای ـ تعطیلات نوروز ـ نیازمند برنامه ای جدی است و حتی باید به روزهای پس از بیماری هم فکر کرد تا جامعه ای که به واسطه خانه نشینی مکرر از ترس کرونا، در آستانه ابتلاء به زخم بستر است از بحران دوم ـ یعنی زخم بستر ـ هم رهایی یابد! واقعا برای روزهای نوروز چه برنامه ای جز خانه نشستن و تماشای تلویزیون وجود دارد؟! شک نکنید شبکه های ماهواره ای برای چنین موقعیتی تدارک خود را دیده اند. آیا شبکه های داخلی و بخش های فرهنگی نیز ایده جذابی برای این ایام دارند؟