سینما مثبت: با گسترش موج کرونا در ایران، سینمای کشورمان نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و با تعطیلی سالن های سینما و نیز توصیه هایی مبنی بر توقف فیلم سازی از سوی صنوف، سینماگران نیز درگیر این مسئله شده اند اما برخی نیز در این فضا به دنبال ساخت فیلم های کرونایی رفته اند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، در روزهای گذشته انجمن سینمای جوانان ایران از تولید آثاری با موضوع مقابله با کرونا خبر داد و در همین زمینه فراخوانی را منتشر و حمایت از آثاری که با هدف پیشگیری، آگاهیبخشی و امیدآفرینی تولید می شود را اطلاع رسانی کرد. در بانک فیلم نامه خانه سینما نیز در روزهای اخیر چند طرح کرونایی ثبت شده که از جمله آن ها می توان به فیلم نامه کوتاه کرولاو اشاره کرد که توسط مهرداد موفق یامی ثبت شده است. سید ابراهیم عامریان تهیه کننده فیلم های تجاری همچون: تگزاس،دینامیت،انفرادی و… نیز روز گذشته طرح فیلم نامه ای را نام کرونا ثبت کرده که فیلمی اجتماعی محسوب می شود. وی همچنین طرح فیلم نامه واکسن را نیز ثبت کرده که احتمالا مرتبط با موضوع این بیماری خواهد بود. بر همین اساس پیش بینی می شود با حل این مشکل در آینده و ایجاد فضایی آرام، سال آینده شاهد فیلم هایی با این مضمون در جشنواره فیلم فجر باشیم که خط داستانی برخی از آن ها می تواند اینگونه باشد:
1 ـ اهالی یک روستا که به کرونا مبتلا شده اند قصد دارند به تهران رفته و درمان این بیماری را از رییس جمهور پیگیری کنند اما در میانه راه دستیار رییس جمهور مانع از حرکت آن ها به سمت تهران شده و با اهدای چند عدد ماسک و ژل ضد عفونی کننده، آن ها را راهی شهر و دیار خود می کند.
2 ـ دختری که به خواستگار خود پاسخ منفی داده مبتلا به کرونا می شود و می میرد. چندی بعد مشخص می شود او به مرگ طبیعی نمرده و خواستگار نامرد، خرسی که شب والنتاین به او هدیه داده بود را پیشتر به یک بیمار کرونایی مالیده است!
3 ـ یک جوان از کشور افغانستان به تهران وارد می شود تا از طریق تهران به اروپا برود اما ناگهان کرونا می گیرد. قاچاقچیان به دلیل ابتلاء او به این بیماری، او را به سمت مرز اروپا نمی برند اما در ادامه با مرگ دوست قاچاق چی ها در تهران مشخص می شود که جوان افغانی حامل کرونا نبوده بلکه خود قاچاق چی ها عامل انتقال کرونا بوده اند. قاچاق چی ها در مرز ترکیه از رفتار خود نسبت به جوان افغان نادم شده و دسته جمعی خودکشی می کنند.
4 ـ عده ای کودک فقیر در یک مدرسه برای فرار از کرونا به زیر زمین پناه می برند غافل از اینکه مدرسه به دلیل کرونا تعطیل شده و آن ها امکان خروج از مدرسه را ندارند. به همین دلیل تصمیم می گیرند به جای اینکه از تلفن مدرسه استفاده کرده و موضوع زندانی شدن در مدرسه را به پلیس اطلاع دهند و یا از دیوار بالا بروند، با کندن تونل شانس خود را برای خروج از مدرسه آزمایش کنند.
5 ـ در کشور روسیه کرونا آمده اما کمونیست های وطن فروش نمی خواهند زیر بار این مسئله بروند. آن ها منشاء کرونا را کشور امریکا می دانند. گروهی از زبده ترین ماموران، به کار گمارده می شوند تا به این کمونیست ها حالی کنند بیماری مذکور دیگر شرق و غرب ندارد و همه عالم درگیر آن هستند.
6 ـ طالبان به دنبال انتقال ویروس کرونا به ایران هستند اما تلاش های یک مامورِ مخفی باعث می شود کرونا به برلین برود. آلمانی ها هم که ملتی بسیار سختگیر هستند، با قرنطینه کردن کرونا اجازه خروج به او را نمی دهند و به همین دلیل طالبان مجبور می شود از راه دیگری کرونا را به ایران برسانند.
7 ـ یک سلبریتی که فقط در فیلم های ارزشی بازی می کند، با افشای محتوای چت هایش با یک مجری شبکه من و تو، برای فرار از نگاه پرسشگر جامعه به دنبال راه حل است. با بی نتیجه ماندن اقدامات دبیر جشنواره فیلم فجر در دفاع از این سلبریتی، او با مشورت دبیر که پزشک هم هست اقدام به مبتلا کردن خود به بیماری کرونا می کند. این در حالی است که سلبریتی مذکور به دلیل نگهداری شتر در کارخانه، تحت تعقیب قضایی است. او شترها را مبتلا به کرونا کرده و سپس اعلام می کند در صورت ادامه پرونده، شترها را راهی شهر می کند اما درست در لحظه آخر، شترها عازم کویر لوت می شوند تا با قرنطینه شخصی و خودمراقبتی، نقشه سلبریتی را نقش برآب کنند.