سینما مثبت: تا بیست روز دیگر سینمای ایران شاهد برگزاری سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر خواهد بود. رویدادی که به واسطه اتفاق های عجیب و غریب این روزها در فضای سیاسی کشور بستر مناسبی برای بروز تنش ها و جنجال های فراوان خواهد بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، در جشنواره فیلم فجر بیش از هزار خبرنگار و بیش از صد عکاس در محیط و فضایی در بسته حضور دارند. آن ها نمایندگان تمامی رسانه های داخلی و بعضا اغلب رسانه های خارجی حاضر در ایران هستند. به مدت ده روز تمامی چشم ها و گوش های علاقه مندان به هنر،هنرمند،سلبریتی،فیلم، سرگرمی و… به این نقطه از تهران ـ پردیس سینمایی ملت ـ معطوف شده است. در چنین شرایطی یک اتفاق کوچک و کم اهمیت می تواند به سرعت به تمامی ایران و دنیا مخابره شود و به موجی خبری تبدیل شود. به همین دلیل در سال های اخیر بسیاری از اهالی سیاست،ورزش و اقتصاد برای حضور در سالن رسانه های جشنواره فیلم فجر تمایل نشان داده اند.
در هفته های اخیر اتفاق های مختلفی در فضای سیاسی کشور رخ داده که مهم ترین آن ها هدف قرار گرفتن سهوی هواپیمای مسافربری خطوط هوایی اکراین توسط موشک های سپاه پاسداران است. بخشی از افکار عمومی از واکنش های نسجیده، نامعقول و دور از مسوولیت پذیری بخشی از حاکمیت نسبت به این مسئله خشمگین هستند و در روزهای اخیر با برگزاری تجمعات اعتراضی، نسبت به این مسئله واکنش نشان داده اند و البته شعارهای هنجار شکنی هم در این تجمعات مطرح شده است. برخی چهره های خانواده سینمای ایران نیز در این اعتراض ها حضور داشته و بخش بزرگی از جامعه سینمایی نسبت به این رویدادِ تلخ واکنش نشان داده اند. نقطه مقابل، بخشی از جامعه سینمایی و مشخصا چهره های منتسب به جریان اصولگرایی است که نسبت به سقوط هواپیمای اوکراینی سیاست سکوت را در پیش گرفته اند و حالا این گروه تا بیست روز دیگر قرار است آثارشان در جشنواره فیلم فجر نمایش داده شود.
با توجه به فضای به شدت سیاسی و جناحی حاکم بر سینمای ایران در سال های اخیر که محصول فعالیت نسنجیده برخی ارگان ها در سینمای ایران است، پیش بینی می شود جشنواره فیلم فجر و فضای آزادانه حاکم بر نشست های خبری آن از یک سو و گرایش اعتراضی بخش قابل توجهی از خبرنگاران و منتقدان فعال در حوزه سینما از سوی دیگر، بستری پُر چالش برای سینمای ایران در 10 روز پیش روی جشنواره فراهم کند. بستری که مساعد بروز انواع و اقسام اعتراض ها و فضایی رادیکال است و می تواند خطر بالقوه ای برای جشنواره فیلم فجر باشد. قطعا کنترل این حواشی در توان جشنواره و برگزار کنندگان آن نیست. مثلا تصور کنید ابراهیم حاتمی کیا با فیلم خروج که اثری کاملا منتقدانه نسبت به دولت است قرار است در میان خبرنگاران قرار گیرد. حاتمی کیا تاکنون اظهار نظری درباره سقوط هواپیمای اوکراین نکرده و قطعا سوال خبرنگاران در نشست خبری از وی و واکنش های مسبوق به سابقه حاتمی کیا در چنین مواردی می تواند فضای ملتهب را ایجاد کند. همینطور واکنش احتمالی برخی سلبریتی ها نسبت به این مسئله و حوادث آبان 98 که بستر مناسبی برای بروز تنش در جشنواره خواهد بود.
بر همین اساس سینما مثبت به مسوولان جشنواره پیشنهاد می کند برای جلوگیری از بروز تنش هایی از این دست، امسال برگزاری نشست های خبری را از جشنواره فیلم فجر حذف کنند تا مانع از اتفاق های تلخ در این رویداد شوند.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاه های مسوولان جشنواره و افرادی که نام آن ها برده شده درباره این خبر است.
نویسنده: حمیده جهانگیر