دولت ـ صدا و سیما؛ هر روز نزدیک تر از دیروز
سینما مثبت: با وجود برخی گمانه زنیها درباره احتمال باقی ماندن «اصغر پورمحمدی» در معاونت سیما و ادامه همکاری وی با رئیس جدید صدا و سیما، علی اکبر علی عسکری در یکی از اولین انتصابهای مهم خود «مرتضی میرباقری» را عنوان معاون سیما منصوب و با اعطای مسئولیت تشریفاتی «مشاور» به اصغر پورمحمدی، تلویحاً اعلام کرد دیگر پُست حساس و مهمی برای پورمحمدی در نظر نخواهد گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، تغییرات مدیریتی این روزهای صدا و سیما به موضوعی جذاب و پیچیده تبدیل شده است. پورمحمدی که هجده ماه قبل با خداحافظی از مسئولیت خود در قوه قضائیه، عطای «مرکز رسانه قوه قضائیه» را به لقای «معاونت سیما» بخشیده بود تا پس از دو سال دوری از صدا و سیما به واسطه اختلاف با علی دارابی دوباره به این رسانه بازگردد و صندلی دارابی را به دست بیاورد، حالا صندلی خود را به فردی سپرده که در زمان معاونت سیمای او، خود مدیر شبکه سه بوده است.
طبق اطلاعات رسیده به سینما مثبت، سخنان پورمحمدی در مراسم تودیع سرافراز با اعتراضهایی مواجه و برخی این جابجایی را به واسطه همان سخنان دانستند. یکی دیگر از دلایل احتمالی برکناری پورمحمدی، نقش یکی از همکاران نزدیک وی در راه اندازی کانالی تلگرامی بود که گفته میشود در آن مطالبی علیه ریاست قبلی سازمان ـ سرافراز ـ درج شده بود. شاید به همین دلیل مدیریت جدید از تیم پورمحمدی سلب اعتماد کرده و چاره را در آن دیده که در همین ابتدای کار او را تغییر دهد.
بازگشت میرباقری پس از شش سال
نکته جالبتر اینکه «مرتضی میرباقری» که حالا معاون سیما شده، شش سال قبل و پس از رخدادهای مربوط به انتخابات سال 1388، در پی اظهار نظری درباره «محمد رضا شجریان» و اعلام اینکه «شجریان دیگر صلاحیت حضور در قلب مردم را ندارد»، از معاونت سیما شبانه برکنار شد. اتفاقی که حتی گفته میشود تدارک آن در جایی خارج از سازمان صدا و سیما رخ داد.
مسئولیت مهم میرباقری در سه سال اخیر و همزمان با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، در وزارت کشور و بخشهایی همچون: «ریاست مرکز و قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی» و نیز
دبیری بازرسی ستاد مرکزی صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندان رخ داد. مسئولیتی که یکی از دلایل کسب آن توسط میرباقری علاوه بر تواناییهای فردی، نزدیکی به وزیر کشوری است که در گذشتهای نه چندان دور و در دوران ریاست عزت الله ضرغامی، جزو همکاران میرباقری در سازمان صدا و سیما بوده است. البته انتصاب یکی از حساسترین مدیران صدا و سیما از میان همکاران دولت دهم در کنار دیدار روز گذشته عبدالعلی علی عسکری با حسن روحانی رئیس جمهور و نیز قرائن دیگری همچون «تعطیلی برنامه صرفاً جهت اطلاع» این پیام را دارد که صدا و سیما دیگر قرار نیست با دولت سرشاخ شود و این دو بخش بیش از گذشته به یکدیگر نزدیک خواهند شد. البته همچنان در مسئولیتهای مهم سازمان افراد نزدیک به اصولگرایان مخالف و منتقد دولت وجود دارند که نحوه مواجهه علی عسکری با آنها در آیندهای نزدیک میتواند فرضیه نزدیکی دولت و صدا و سیما را بیش از پیش تقویت کند.
این تحولات قطعاً سرنوشت انتخابات سال آینده ریاست جمهوری کشور را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.
اظهار نظر «ضیاءالدین دری» درباره بازگشت میرباقری
خبرنگار سینما مثبت درخصوص این جابجایی با سید ضیاءالدین دری کارگردان سریالهای کیف انگلیسی و کلاه پهلوی گفت و گو کرد. دری با بیان این مطلب که «تغییر مدیریت در این سطح با تصمیم ریاست سازمان امکان پذیر است» گفت: «معاونت سیما پست حساسی است و نیازمند مدیری آشنا با فضای تولید دارد. به نظر من این معاونت باید پر انرژی و سیار باشد، چون تا دیر وقت شب ناگزیر از حضور در رسانه و طی روز درگیر با مراجعین متنوع است. میتوان گفت معاونت سیما شصت در صد مسئولیتهای ریاست را بر عهده دارد و خروجی تلاش کل سیما تحت نظر این معاونت است.»
دری درباره انتصاب میرباقری به این مسئولیت نیز گفت: «با توجه به حجم وسیع کار، این مسئولیت باید به شخص آشنا به امور و نیز دارای انرژی لازم سپرده میشد. در بین معدود واجدین شرایط دکتر میرباقری جوانترین و پر شتاب ترین است. برای ایشان موفقیت آرزو میکنم.»
شاید روزی دوباره اصغر برگردد
انتصاب میرباقری پیام دیگری هم دارد و آن این است که در صدا و سیما هیچ مدیری برای همیشه از مسئولیت خود خداحافظی نمیکند و ممکن است با یک تغییر، دوباره افراد به صندلیهای سابق خود برگردند. حالا ممکن است این مسئله روزی شامل حال پورمحمدی هم شود و او دوباره بر صندلی معاونت سیما تکیه کند.