چرا «حاجآقا مرادی» تاب انتقاد ندارد؟
سینما مثبت: «شهاب روحانی» روحانی خوشسخنی که بهواسطه حضور در صداوسیما شناخته شده است، فعالیتی مداوم در فضای مجازی هم دارد. برخی کاربران صفحه او در اینستاگرام امروز گزارش دادند حاجآقا پس از انتشار مطلبی انتقادی، کامنت هایی که مخالف نظرش بوده را کلان پاککرده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، امروز در صفحه اینستاگرام حاجآقا مرادی مطلبی در خصوص عدم توجه سریالهای تاریخی به شخصیت مرحوم «محمدتقی فلسفی» واعظ معروف درجشده بود. حاجآقا در این مطلب نوشته بود: «درد دلم این است که در فیلمها و سریالهای تاریخی شخص آقای فلسفی و امثال ایشان کاملاً نادیده گرفتهشده و میشوند و بهجای ایشان، اشخاص خیالی خنثی یا مثلاً روشنفکر جاساز میشوند! مثلاً تا اینجای سریال معمای شاه از آقای فلسفی خبری نیست… افسوس از این ظلم مکرر به تاریخ معاصر.»
این اظهارنظر با واکنشهای مختلف کاربران مواجه شد و برخی از آنها به انتقاد ازنظرهای این روحانی محترم پرداختند که متأسفانه این کامنت ها از سوی ایشان ـ یا مدیر صفحه ـ پاک شد. برخی دیگر نیز باوجود درج این جمله در بالای سایت که «لطفاً ذیل هر پست کامنت مرتبط درج فرمایید»، کامنت های غیر مرتبط گذاشتند که البته حذف نشد. مثلاً کاربری نوشت: «سلام حاجآقا. امروز تولدمه و خدا می دونه چقدر دوست داشتم امروزم رو سرکلاس مجردا باشم و ببینمتون و از حرفاتون استفاده کنم، تا روزم پر از احساس خوب بشه. حیف که کلاس نداریم امروز. خواهشمندم دعا بفرمایید برامون.»
در سالهای اخیر فضای مجازی امکانی را فراهم کرده تا در آن افراد با سرعت به اظهارنظر بپردازند. در هر اثر نمایشی مسئله مهم «دراماتیزه کردن» رویدادها و وقایع است و نمیتوان بدون در نظر گرفتن این جنبه، شخصیتی را وارد سریال ساخت و کارگردانهای تلویزیون و سینما همواره این اصل مهم را در ساختههای خود در نظر میگیرند. البته سریال مورداشاره حاجآقا مرادی جمع کثیری از شخصیتهای انقلابی همچون: شهید مطهری، شهید بهشتی، مرحوم آیتالله طالقانی و امام خمینی (ره) را به تصویر کشیده که مشخص نیست این مهم چگونه از نگاه حاجآقا پنهان مانده و فقط عدم حضور یک شخصیت باعث ناراحتی ایشان شده است؟
به کار بردن واژه «جاساز» هم درخصوص شخصیتهای یک سریال چندان مناسب بیان روحانی محترمی مانند ایشان نیست چرا که این واژه معمولاً درخصوص برخی مسائل «اسمشو نبر» به کار برده میشود و درباره شخصیتها از عبارت «گنجاندن» استفاده میگردد!
امید است این چهرههای وجیه و مورد اعتماد جامعه در اظهارنظرهای خود تأمل بیشتری نمایند. (انشاءالله)