این عکس چه ربطی به شهدای دیپلمات دارد؟
سینما مثبت:فیلم سینمایی «مزار شریف» ساخته عبدالحسین بیارزیده این روزها در حالی بر روی پرده سینماها است که با وجود تبلیغات پُرهزینه و نیز سرمایه گذاری سنگین تعداد تماشاگران بسیار اندکی را به سالنهای سینما کشانده و در اغلب موارد سئانسهای فیلم تشکیل نمیشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، شکست اقتصادی این فیلم خوب و ارزشمند دلایل مختلفی میتواند داشته باشد که یکی از مهمترین آنها روشهای غلط در امر تبلیغات و اطلاع رسانی فیلم است. تصویری که در خبر مشاهده میکنید، یکی از اقلام اطلاع رسانی فیلم است که در سینما آزادی نصب شده است. کافی است کمی در این تصویر و حالت نه چندان مناسب مهتاب کرامتی دقیق شوید و سپس به موضوع فیلم را به یاد آورید تا بدانید این عکس نه تنها هیچ نسبتی با فیلم مذکور ندارد، بلکه مصداق بارز «استفاده ابزاری از زن» در فیلمی است که موضوع مهم و اصلی آن نه یک زن زیبا! بلکه شهادت دیپلماتهای ایرانی در مزار شریف افغانستان است.
انتشار این عکس در ابعادی بزرگ و تاکید بر آن این سؤال را به ذهن متبادر میکند که آیا میتوان برای جذب مردم به سینما دست به «هرکاری» زد و آیا اگر قوانین جمهوری اسلامی ایران اجازه میداد، پخش کننده فیلم و حوزه هنری ممکن بود از «عکسهای دیگر اینچنینی» هم برای کشاندن مردم به سالنهای سینما استفاده کند؟
تصور کنید تماشاگری با دیدن این تصویر وارد سالن شود و بعد با قصه اصلی مواجه شود که در آن مهتاب کرامتی نقشی فرعی دارد. چنین مخاطبی دیگر اعتمادش را به تبلیغات از دست خواهد داد. البته مخاطبان فراوانی هم هستند که به تصور اینکه فیلم مذکور ـ مطابق این پوستر ـ اثری زنانه و حتی مبتذل است، به سینما نمیروند و فرصت تماشای این فیلم ارزشی را از دست میدهند.
سینما مثبت امیدوار است دیگر شاهد چنین سهل انگاریهایی در معرفی آرمانها و ارزشهای انقلاب اسلامی نباشد.