در مراسم اهدای تندیس های برگزیدگان هفدهمین جشن خانه سینما صورت گرفت
افشاگری درباره حضور سرداران سینمای ایران در یک فیلم
سینما مثبت:مراسم اهدای جوایز برگزیدگان بخش تجلیل جشن خانه سینما با مجموعه ای از اتفاق های عجیب و پیچیده همراه بود که بازخوانی برخی از آنها می تواند جالب توجه باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، عدم حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم باعث شد تا «همایون اسعدیان» دبیر جشن در سخنانی عجیب بگوید: «دعوتنامه جشن سینمای ایران برای بزرگان عرصه فرهنگ و هنر ارسال شده است که قطعا نام علی جنتی نیز در لیست مهمانان ما بوده و برایش کارت دعوت فرستادهایم.بعید می دانم دعوتنامه هفدهمین جشن سینمای ایران به علی جنتی نرسیده باشد زیرا ما قطعا فرستادیم. حال من به عنوان دبیر جشن سینمای ایران از حضور نیافتن وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این رویداد خجالت می کشم.»
این اظهارات در حالی عنوان می شود که جشن هفدهم خانه سینما صرفا مراسمی صنفی است و «عدم حضور مسوولان دولتی» می تواند یکی از افتخارهای برگزار کنندگان چنین مراسم هایی باشد و اساسا چنین اتفاقی نیاز به خجالت ندارد مگر آنکه میهمان، خوابی برای میهمان دیده بوده و میهمان باهوش! با درک شرایط خطیر به این مراسم نیامده باشد. امیدواریم اسعدیان دلایل این خجالت را تشریح کند.
حرف های جالب پوراحمد درباره درویش
همچنین در این مراسم کیومرث پوراحمد ضمن تجلیل از احمد رضا درویش گفت: «درویش ۱۱ سال از زندگی خود را وقف ساخت فیلم «رستاخیز» کرد. تفاوت درویش با برخی از کارگردان ها این بود که او از بودجه های میلیاردی و از جیب مردم برای تبلور اسلام خرج نکرد بلکه گشت و سرمایه گذار برای کار خود فراهم کرد. درویش و برخی از سرداران سینمای ایران چون حسین جعفریان، مجید میرفخرایی، تقی علیقلی زاده و علی قائم مقامی ۱۱ سال برای سینمای ایران زحمت کشیدند اما این فیلم تنها یک روز اکران بود و بعد از پرده پایین کشیده شد که این اتفاق خیلی غم انگیز است.»
آقای میرکریمی! خجالت نکشید، کار کنید
هم چنین در این مراسم «رضا میرکریمی» مدیرعامل خانه سینما که این روزها برای دبیری بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر همکاری تنگاتنگی با دولت دارد گفت: «از خودم خجالت می کشم که مجبور هستیم در دولتهای مختلف همچنان خواسته های حداقلی هنرمندان را به دفعات بیان کنیم.خجالت از طرح خواسته های حداقلی زمانی بیشتر می شود که مجبوریم آنها را از تریبون های مختلف به انحای مختلف بگوییم ولی متاسفانه گوش شنوایی وجود ندارد.تعجب من از این است که دولت ها خوب یا بد یکی پس از دیگری می آیند و می روند اما همه آنها در یک موضوع آن هم بی اعتنایی به مقوله هنر اشتراک نظر دارند و من امیدوارم حسن روحانی به عنوان رییس دولت یازدهم مجبور نباشد در نشست رسانه ای پیش رو، برای سومین بار و در مقابل این سوال که برای مقوله فرهنگ و هنر چه کردهاید از بازگشایی خانه سینما به عنوان دستاورد دولتش یاد کند.»
این اظهارات در حالی بیان می شود که میرکریمی و دیگر همکارانش از ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم رابطه ای نزدیک با دولت داشته اند و در بخش های مختلفی درگیر کار شده اند. این مسئله هم احتمالا مهم ترین دلیلی است که باعث شده اعضای این تشکل صنفی، فرصت زیادی برای رسیدگی به کارهای صنف نداشته باشند و در این زمینه هم چشم نیاز به دست دولت دوخته اند. اگر مدیرعامل خانه سینما اندکی از اشتغال های مختلف خود کم کند، قطعا می تواند حتی بدون نیاز به دولت و صرفا با اتکا به اعتبار خود، فعالیت های خوبی را برای سینمای ایران تدارک ببیند.
بر اساس گزارشی که خبرگزاری مهر از این مراسم مخابره کرده، در این مراسم که 17 شهریورماه در تالار ایوان شمس برگزار شد، از سعید پورصمیمی، فرهاد ورهرام، احمدرضا درویش و علیرضا داودنژاد تقدیر شد.