گبرلو «هفت» را رایگان تولید خواهد کرد؟
سینما مثبت: در سالهای اخیر انتقادهای فراوانی نسبت به صدا و سیما مطرح شده و حتی بسیاری از چهرههای خاص و تاثیرگذار علناً اعلام کردهاند «تلویزیون ایران را تماشا نمیکنند». اما فعالیت در این رسانه همچنان یکی از پُرسودترین فعالیتهای اقتصادی است و این موضوع مورد تأیید مجری برنامه هفت نیز هست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، محمود گبرلو اخیراً در گفت و گو با خبرآنلاین، ضمن اشاره به وضعیت بلاتکلیف برنامه هفت گفته است: «نزدیک یکسال است هزینههای هفت را دریافت نکردهایم که باید تکلیف همه آنان معلوم شود.»
برنامه ای که هزینههای آن یکسال دریافت نشده، همچنان توسط گبرلو به روی آنتن برده شده و توقفی در کار آن رخ نداده است. این مسئله نشان میدهد سود حاصل از تولید این برنامه آنقدر زیاد بوده که حتی با وجود تأخیر یکساله، همکاری با صدا و سیما برای او صرف داشته باشد.
البته این وضعیت درباره دیگر برنامههای تلویزیونی نیز صادق است. کمتر پیش میآید اطلاعات مالی برنامه ای علنی شود و معمولاً سازندگان برنامهها در فضای غیررقابتی و انحصاری تلویزیون فارغ از آنکه برنامه اشان چه میزان بیننده داشته باشد، دستمزدهای خوب و بعضاً کلان دریافت میکنند و حتی اگر هیچ کس برنامه آنها را هم تماشا نکند، چیزی از دستمزد آنها کسر نمیشود حال آنکه در یک نظام درست اقتصادی که بر مبنای رقابت سالم شکل بگیرد، میان دستمزد پرداختی برای برنامه پُربیننده با برنامه کم بیننده باید تفاوت وجود داشته باشد.
دستمزد گبرلو از هفت؟
نکته قابل تأمل دیگر درخصوص علاقه شدید برخی افراد به همکاری با تلویزیون «وجهه اجتماعی» است که این رسانه به افراد فوق میدهد. با وجود تاثیرگذاری فراوان شبکههای ماهواره ای بر مخاطبان ایرانی همچنان دیدن «تصویر فرد در شبکههای سراسری» برای مردم و بسیاری از مسوولان جذاب است این مسئله علاوه بر اعتبار، برای آنها امکانی برای فعالیتهای دیگر نیز فراهم مینماید. حالا با این توضیحات بد نیست «محمود گبرلو» توضیح دهد که بابت ساخت برنامه هفت چه میزان دستمزد دریافت کرده که حتی تأخیر یکساله در تسویه حساب نیز باعث نشده او دست از تولید برنامه بکشد؟ دیگر اینکه آیا او حاضر است برنامه مذکور را به شکل «رایگان» تولید و عرضه نماید؟
مطالب مرتبط:
گبرلو چگونه میتواند صاحب «هفت» بماند؟