چگونه رییس سازمان سینمایی، موسسه ای را مسئول برگزاری جشنوارههای سینمایی ـ البته بهجز حقیقت و فیلم کوتاه ـ میکند و در این میان حساب جشنواره کودک را سوا کرده و دوباره مسئولیت برگزاری این رویداد را به گردن فارابی میاندازد؟! آیا این موازی کاری علت مشخص و اصولی دارد؟
تحلیلی بر یک موازی کاری در سازمان سینمایی
چرا ایوبی حساب جشنواره کودک را جدا کرد؟
سینما مثبت: باوجود تلاشهای مسئولان سینمایی برای اصلاح برخی رویههای اشتباه در ساختار سینمای ایران، مطالعه برخی اظهارنظرها نشان میدهد برخی مسئولان همچنان بر ادامه رویههای غلط پافشاری داشته و علاقه ای به اصلاح روشهای گذشته ندارند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، در روزهای گذشته دو اظهارنظر از مسئولان سینمای ایران در رسانهها مطرحشده که قابل تأمل است. ابتدا «رمضانعلی حیدری خلیلی» قائممقام رییس سازمان سینمایی در امور اجرایی در مصاحبه ای با اشاره به سیاست چابک سازی سازمان سینمایی، از وظایف جدید موسسه رسانههای تصویری پردهبرداری کرد و گفت: «حمایت از فیلمهای ویدیویی از موسسه رسانههای تصویری به بنیاد سینمایی فارابی واگذار و در مقابل دبیرخانه جشنوارههای استانی، جشنواره فیلم فجر و جشنواره فیلم یاس و دبیرخانه شورای راهبردی بینالملل سینمای ایران در موسسه رسانههای تصویری دایر خواهد شد.»
کودک به فارابی رسید
روز گذشته نیز «جلیل اکبری صحت» مشاور مدیرعامل و مدیر ارتباطات و اطلاعرسانی بنیاد سینمایی فارابی در گفتوگویی با خبرگزاری ایسنا، نکته جالبی درباره فارابی مطرح کرد و گفت: «رییس سازمان سینمایی کشور از مدیرعامل بنیاد فارابی خواسته همه بخشهای فارابی در اجرای جشنواره کودک پیشقدم باشند و از ظرفیت آنها استفاده شود. در این راستا و طبق نظر دکتر ایوبی و با اشراف دبیر جشنواره فیلمهای کودک و نوجوان، معاونت امور بینالملل بنیاد فارابی در حال گزینش و انتخاب اولیه فیلمهای خارجی است و معاونت فرهنگی فیلمنامههای مربوط به سینمای کودک را در اولویت دارد.سایر بخشهای بنیاد، امور مالی، بازرگانی تولید، دفتر امور جشنوارهها و ارتباطات و اطلاعرسانی و تشریفات با تمام ظرفیت اجرایی را در خدمت جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان قرار خواهند داد، هرچند حکم رسمی بخشهای مختلف جشنواره کودک، از سوی دبیر جشنواره ابلاغ خواهد شد، جلسات شورای سیاستگذاری و راهبری سینمای کودک و نوجوان بهطور منظم و هفتگی در دفتر امور جشنوارههای بنیاد فارابی برگزار میشود.»
فارابی همچنان درگیر جشنواره
این اظهارنظر در حالی مطرح میشود که در طول دورههای گذشته مدیریتی در سینمای ایران، انتقادهای فراوانی از حضور فارابی درروند برگزاری دو جشنواره مهم «کودک» و «فجر» صورت میگرفت. علت این انتقادها نیز این بود که فارابی هم سرمایهگذاری روی بسیاری از پروژههای سینمایی را به عهده داشت که ممکن بود در این جشنوارهها شرکت کنند و طبیعی بود مسئولان آن برای کسب جایزه محصولات خود از جشنواره ای که خودشان آن را برگزار میکنند، «تلاش» هایی انجام دهند. از طرفی درگیری فارابی در برگزاری یک جشنواره، ظرفیت و توان آن برای حمایت از تولیدات سینمایی را میگرفت. حال این سؤال مطرح است که چگونه رییس سازمان سینمایی، موسسه ای را مسئول برگزاری جشنوارههای سینمایی ـ البته بهجز حقیقت و فیلم کوتاه ـ میکند و در این میان حساب جشنواره کودک را سوا کرده و دوباره مسئولیت برگزاری این رویداد را به گردن فارابی میاندازد؟! آیا این موازی کاری علت مشخص و اصولی دارد؟