امید است دبیر جشنواره متوجه تبعات برخی از اقدامهای خود باشد چرا که ممکن است روزی فرا برسد که گروهک افراطی داعش و جبهه النصره به دلیل این تصمیم جشنواره فجر از دبیر و اعضای هیئت انتخاب به شکلی ویژه تشکر کنند!
با سی و سومین جشنواره فیلم فجر ـ 26
جشنواره فیلم فجر هوای «داعش» را دارد
سینما پلاس: شگفتیهای جشنواره سی و سوم فیلم فجر روز به روز تکمیل تر میشود. پس از حذف چند فیلم شاخص از جشنواره که حواشی فراوانی را به دنبال داشت، این روزها نادیده گرفتن فیلمی که با موضوع «داعش» ساخته شده نیز به مسئله ای سؤال برانگیز تبدیل شده است.
به گزارش وب سایت خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، در کشورهای توسعه یافته زمانی که تصمیمی کلان در سطح جامعه گرفته میشود، تمامی بخشهای جامعه برای اجرای آن برنامه بسیج و اصطلاحاً «به خط» میشوند تا آن برنامه عملی گردد. یکی از دستاندرکاران سینمای ایران که تجربههایی در زمینه «کارچاقکنی دارد، نقل میکند که سالها قبل وقتی به جشنواره فیلم ابوظبی رفته بود، مشاهده میکند که در طول برگزاری این جشنواره، تمامی رسانههای این شیخ نشین حاشیه خلیج فارس بسیج شده بودند تا تصویر و مطلبی از این رویداد منعکس کنند. علت این مسئله هم این بود که مسئولان آن کشور معتقد بودند اگر تصاویر متعددی از این شهر در رسانههای دنیا منعکس شود، بخش عمده ای از تهدیدها علیه این شیخ نشین برای همیشه برطرف خواهد شد. حالا در شرایطی که مقابله با جریان انحرافی داعش به یکی از اولویتهای کشورمان تبدیل شده و حتی دلاورمردان ایرانی در عراق و سوریه، در خط مقدم این ماجرا به جنگ با این فرقه اسرائیلی ساز مشغولاند و به شهادت میرسند، گروهی دیگر از فرزندان این مملکت که در خط مقدم جبهه فرهنگی ـ جشنواره فیلم فجر ـ قرار دارند به دور از هیجانهای جنگ و با صرف نسکافه و چلوکباب، زیر باد گرم دستگاههای تهویه مطبوع؛ فیلمی که درباره داعش ساخته شده و چهره این جریان پلید را افشاء میکند را به دلیل خُرده حسابهای شخصی با تهیه کننده آن از جشنواره فیلم فجر کنار میگذارند!
روز گذشته خبرنگار سینما پلاس فرصت یافت تا این فیلم یعنی «آوازهای سرزمین من» جدیدترین ساخته عباس رافعی به تهیه کنندگی امیرحسین شریفی را در اکرانی خصوصی تماشا کند. در تاریخ سینمای ایران هیچ گاه از فیلم سازان ایرانی توقع نمیرود که درباره چنین موضوعهایی فیلمهایی به سبک و سیاق «جیمز باند» و «مأموریت غیرممکن» بسازند. این فیلم نیز یک اثر اکشن تمام عیار نیست اما به واسطه انتخاب درست بازیگران بومی و عرب زبان و نیز قصه مفهومی، توانسته به خوبی چهره این جریان و حتی جبهه النصره را افشاء کند. از این وجه، آخرین ساخته عباس رافعی را شاید بتوان بهترین فیلم او دانست اما به نظر میرسد به دلیل برخی خُرده حسابهای شخصی برخی افراد حاضر در دفتر جشنواره با سازندگان آن، این اثر از بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر کنار گذاشته شده است.
این اقدام در شرایطی صورت گرفته که نمایش فیلم مذکور میتوانست به عنوان اقدامی مثبت در کارنامه مسئولان این دوره از جشنواره قلمداد شود. البته تجربه نشان داده دبیر جشنواره فیلم فجر چندان علاقه ای به این نوع فعالیتها ندارد و چندی پیش نیز یکی از فیلمهای سینمایی که در آن خانواده ای صمیمی به نمایش درمی آمد را از جشنواره کنار گذاشت که خبر مربوط به آن را میتوانید در «اینجا» بخوانید. امید است دبیر جشنواره متوجه تبعات برخی از اقدامهای خود باشد چرا که ممکن است روزی فرا برسد که گروهک افراطی داعش و جبهه النصره به دلیل این تصمیم جشنواره فجر از دبیر و اعضای هیئت انتخاب به شکلی ویژه تشکر کنند!