نظر میرسد ستاد خبری هم به تاسی از رضا داد که برخی فیلمها را به هیات انتخاب نشان نداد، میان خبرنگاران نیز دست به گزینش زده است
گزارش متفاوت سینما پلاس از نشست خبری سی و سومین جشنواره فیلم فجر
«رضاداد» خسته، عصبی و سرما خورده در آستانه فصلی سرد
سینما پلاس: دبیر خسته، عصبی و سرما خورده سی و سومین جشنواره فیلم فجر، امروز در مقابل خبرنگارها نشست تا به سؤال های گزینش شده رسانهها پاسخ دهد. او که تلاش کرده بود جلسه ای کم حاشیه و کاملاً استرلیزه را در ادامه روند برگزاری جشنواره ای بی حاشیه داشته باشد، با بی تدبیری یکی از همکارانش، گرفتار سؤال خبرنگاری شد که از او پرسید: «آیا فیلمهای جشنواره امسال به اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس نشان داده شده است؟ این سؤال کار خودش را کرد و خبرنگارها تیتر خوبی از حرفهای متناقض دبیر جشنواره به دست آوردند.
به گزارش وب سایت خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، در این جلسه که به مدت دو ساعت و نیم برگزار شد، رضاداد با ادبیاتی آشفته و پراکنده سخن میگفت و هرچه جلسه به پایان خود نزدیک میشد، پراکنده صحبت کردن او بیشتر میشد و از ماهیت یک دبیر جشنواره فاصله میگرفت.؟«ما حقوق واسه این میگیریم»، «دیگه دیگه منتسب نکنید»، «گفتید که نگفتید نه نگید نه»، «ببخشید من یه هو چیز شد ما مکدر شدیم»، «بابا همه تو کشور داریم زندگی میکنیم»، «بابا همه مون در خدمت یک هدفیم»، «هنوز باز نیست که باز به مونه»، «اما واقعان واقعیتش آینه که»، «خودمون تیم ملیایم آقا ولش کنین»، «جام ملتها ایرانم هست»، «من تو فجر اینی که گفتم مستند بیان نگفتم بیان که موج ایجاد به شه یا نشه»، «شما یه خورده هوای ما رو امسال داشته باشید» و «می گن عده ای میان به هوای قیمه قورمه» برخی از جملات پراکنده و جویده جویده ای بود که دبیر جشنواره در جلسه امروز بیان کرد. این اتفاق در حالی افتاد که رضا داد در رشته ادبیات فارسی تحصیل کرده است!
بخش بین الملل جشنواره تهران برگزار میشود
در این جلسه اعلام شد که بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر که پیش از این گفته میشد در کیش و یا شیراز برگزار میشود، در تهران برگزار خواهد شد.
توضیح درباره عدم حضور فیلمهای عمار در فجر
خبرنگاری از دبیر درباره چرایی عدم حضور فیلمهای برگزیده جشنواره عمار در جشنواره فجر سؤال کرد. البته توقع بیجایی هم نیست چرا که عمار تنها جشنواره تخصصی با موضوع انقلاب است و فجر نیز داعیه انقلابی بودن دارد اما رضاداد انجام این کار را منوط به دستور رییس سازمان سینمایی کرد!
پرچم اسپانسر در کنار پرچم جمهوری اسلامی ایران
یکی از ابداعهای جالب این نشست خبری، حضور پرچم رایتل به عنوان حامی مالی جشنواره در کنار پرچم کشورمان بود. معمولاً چنین اقدامی عرف نیست و پرچم ایران همواره به صورت مستقل و در نقطه ای برجسته نمایش داده میشود. شاید این اقدام جشنواره به دلیل رقم بالای دریافتی از این اپراتور بابت حمایت مالی از جشنواره است!
ابراز امیدواری برای تغییر نکردن فیلمهای بخش مسابقه
در بخشی از این جلسه رضاداد با اشاره به نمایش سه فیلم در خارج از بخش مسابقه ابراز امیدواری کرد فهرست فیلمهای بخش مسابقه در روزهای آینده تغییر نکند. حتی در بخشی دیگر از این نشست گفت: دعا کنیم فیلمی به این فهرست اضافه نشود. در جایی هم گفت: انشاءالله جدول نمایش فیلمها بسته شده باشد.
سوالی که پیش میآید این است که آیا رضاداد برای پذیرش برخی فیلمها تحت فشاری است که ما از آن خبر نداریم؟
درآمدهای جشنواره چقدر است؟
در این جلسه رضا داد ضمن توضیح درخصوص فروش بلیتهای جشنواره، به درآمدهای جشنواره فجر اشاره کرد و اعلام نمود درآمدهای این دوره از فجر کاهش یافته است! بسیاری از رسانهها نمیدانستند که این جشنواره درآمدی هم دارد!
رضاداد: هوای ما را داشته باشید
دبیر جشنواره سی و سوم فیلم فجر در طول جلسه بارها و بارها از رسانهها درخواست کرد هوای جشنواره را داشته باشند. او در هفتههای اخیر بارها با طیفهای مختلف رسانهها جلسه داشته و همین حرفها را در این جلسات تکرار کرده است.
«امین سینما» مسوولیت جدید جشنواره
در این نشست خبری از مسوولیتی جدید در جشنواره پرده برداری شد که عبارت است از «امین جشنواره»! در این دوره احد صادقی امین جشنواره است و کار وی نیز این است که طی تماس با سینماگران، با آنها درباره کیفیت فیلم شان گپ بزند و اعلام کند که فیلم کیفیت لازم برای حضور در جشنواره را نداشته و…
انتخاب اسم نامناسب برای تجلیل از لابراتوارها
دبیر اعلام کرد قرار است در بخشی با عنوان «آیین چراغ خاموشی نیست» از لابراتوارها تقدیر شود. نام برده اگر اندکی دقت میکرد، میدانست این عبارت معمولاً برای مجالس ترحیم به کار میرود و بهتر تا دیر نشده، اسم مناسب تری برای این بخش انتخاب شود.
محمد تقی فهیم و زاون قوکاسیان منتقد نیستند؟
نشست خبری جشنواره با درخواست مجری جلسه برای قرائت دعا جهت سلامتی «حسین معززی نیا» سردبیر مجله بیست و چهار آغاز شد. این منتقد سینما که به دلیل ابتلاء به سرطان خون مراحل درمان خود را سپری میکند، قرار بود در هیات انتخاب جشنواره نیز حضور داشته باشد که متاسفانه میسر نشد. جالب است که خبرنگار این ماهنامه نیز اولین فردی بود که سؤال خود را در جلسه مطرح کرد! نکته تأسف برانگیز بی توجهی مجری جلسه به دو منتقد دیگر سینمای ایران یعنی زاون قوکاسیان و محمد تقی فهیم بود که آنها نیز درگیر بیماری هستند و دوران نقاهت خود را طی میکنند!
جشنواره سی و سوم تغییر خاصی نکرده است
رضا داد در ابتدای جلسه اعلام کرد: نمیدانیم چرا باید نشست رسانه ای بگذاریم؟رسانهها بیشتر از ما فعال بودند.
در طول جلسه نیز نکته خاصی بیان نشد و حتی تغییرات گسترده ای که در طول ماههای اخیر جشنواره درخصوص آن هیاهوی زیادی برپا کرده بود، عملاً نقش بر آب و معلوم شد. این دوره از جشنواره تفاوت چندانی با دورههای دیگر نداشته و حتی نمایش فیلم در شهرستانها نیز که قرار بود منتفی شود، به شرط آوردن پول از سوی استانها برقرار است. او در توصیف این موضوع گفت: «پول رو سنگ بذاری آب می شه».
چند آمار جالب از جشنواره
طبق اعلام رضاداد، در سی و سومین جشنواره فیلم فجر 287 عنوان فیلم ثبتنام کردند که از این تعداد 85 فیلم در بخش سودای سیمرغ، 73 فیلم در بخش نگاه نو و 127 فیلم در بخش مستند ثبتنام نمودند. درنهایت 31 عنوان فیلم در بخش نگاه نو و 57 فیلم در بخش سودای سیمرغ به دست هیت انتخاب رسید.
اعلام تغییرات سازمان سینمایی از زبان دبیر جشنواره
با وجود آنکه این نشست به جشنواره فیلم فجر اختصاص داشت، رضا داد گهگاه در مقام «ایوبی و همراهانش» که در جلسه غایب بودند! اقدام به اطلاع رسانی درباره تغییرات آتی سازمان سینمایی کرد و توضیح داد که فارابی در ترکیب مدیریتی سازمان سینمایی چه تغییراتی خواهد کرد! البته غیبت روابط عمومی سازمان سینمایی در این جلسه نیز بسیار جالب و سؤال برانگیز بود.
«مهندسی جلسه» و حذف رسانههای منتقد
یکی از مهمترین و کم سابقه ترین اتفاقات جلسه امروز، عدم دعوت از رسانههای مستقل و حذف سؤال های آنها بود. اقدامی که در هیچ یک از دورههای این جشنواره رخ نداده و رضاداد میتواند از بابت اینکه اولین دبیری است که رسانههای مستقل را به جلسه مطبوعاتی خود راه نداده، به خود ببالد!
وقتی نماینده سینما پلاس از مسوول دعوت از رسانهها درخصوص علت عدم دعوت سؤال کرد، این پاسخ را شنید: «به دلیل برگزاری مراسم در هتل و اختصاص پذیرایی صبحانه، امکان دعوت از سایتهای خبری نبوده و صرفاً خبرگزاریها و روزنامهها دعوت شدند!» این اظهار نظر در حالی عنوان شد که بیش از دویست خبرنگار در سالن حضور داشتند و حتی برخی از آنها که سوال خاص و مهمی نداشتند، اقدام به طرح سوال های خود کردند.
روابط عمومی جشنواره که سال گذشته سؤال های خبرنگاران را بر اساس ترتیب حضور در نشست مطرح میکرد، اینبار به صورتی دلبخواهی اقدام به گزینش خبرنگاران برای طرح سؤال کرد و بسیاری از سؤال های رسانههای منتقد حذف شد. نظر میرسد ستاد خبری هم به تاسی از رضا داد که برخی فیلمها را به هیات انتخاب نشان نداد، میان خبرنگاران نیز دست به گزینش زده تا ادامه دهنده شایسته ای برای راه دبیر باشد. امیدواریم آنها توضیحی کافی درباره این رفتار خود داشته باشند. سینما پلاس این موضوع را به زودی با مسوولان ارشد فرهنگی کشور در میان خواهد گذاشت.