با توجه به کوچک بودن این کشور و محدود بودن لوکیشن ها، سازندگان این فیلمها باید مواظب باشند که در طول کار و هنگام فیلمبرداری، در کادر دوربین یکدیگر قرار نگرفته و اصطلاحاً از همدیگر فیلم نگیرند!
گزارشی از یک اتفاق جالب که میتواند به ضرر فیلمهای ایرانی باشد
فیلمسازان ایرانی در ارمنستان چه میکنند؟
سینما پلاس: «لوکیشن خارجی» یکی از نیازهای جدی سینمای ایران است و در سالهای اخیر فیلمسازان مختلفی تلاش کردهاند تا بخشهایی از فیلم خود را در خارج از ایران مقابل دوربین ببرند. همیشه هم در این کار مسیر افراطوتفریط در پیشگرفته شده است.
به گزارش وبسایت خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، استامبول، دبی و بیروت از مهمترین لوکیشن های سینمای ایران در سالهای پس از انقلاب بوده که فیلمهای مختلفی در آنجا مقابل دوربین رفتهاند.
اما حالا «ارمنستان» به مقصد فیلمسازان ایرانی تبدیلشده است. چند سال قبل فیلمهای «خیابانهای آرام» ساخته کمال تبریزی و آل ساخته «بهرام بهرامیان» در ارمنستان مقابل دوربین رفت. پیشتر فیلم شکار روباه ساخته «مجید جوانمرد» نیز در این کشور مقابل دوربین رفته بود. اما جالب است بدانید این روزها چهار گروه فیلمسازی ایرانی در ارمنستان به سر میبرند و مشغول فیلمسازی در این کشور کوچک هستند. این گروهها عبارتاند از:
گروه سازنده فیلم «روباه» به کارگردانی بهروز افخمی
گروه سازنده فیلم «مأموریت تهران» به کارگردانی مهدی مظلومی
گروه سازنده سریال «تعبیر وارونه یک رؤیا» به کارگردانی فریدون جیرانی
گروه سازنده «کارواجار» به کارگردانی آناهید آباد
جالب است که سه فیلم از این چهار فیلم نیز تم پلیسی ـ جنایی دارند. فیلم آخر «کار و اجار» هم سازندهاش از هموطنان ارمنی است.
به نظر میرسد امسال مخاطبان جشنواره فیلم فجر بهواسطه حضور این سه فیلم، شاهد فستیوالی از لوکیشن های ارمنستان در سینما خواهند بود. البته با توجه به کوچک بودن این کشور و محدود بودن لوکیشن ها، سازندگان این فیلمها باید مواظب باشند که در طول کار و هنگام فیلمبرداری، در کادر دوربین یکدیگر قرار نگرفته و اصطلاحاً از همدیگر فیلم نگیرند!
همه فیلمهای ایرانی که در خارج مقابل دوربین رفتند
توجه سینماگران ایرانی هم به این شهرها در دورههای مختلف متفاوت بوده است و گاهی یکی از این شهرها موردتوجه سینماگران قرارگرفته است. عمده کشورها و فیلمهای ساختهشده در آنها به شهر زیر است.
ترکیه: دیدار در استامبول، آدمبرفی، دیپلمات، آکواریم، بغض، یک سطر واقعیت، گناهکاران، مرگ تدریجی یک رؤیا و…
پاریس: رد کارپت، ترنج، پروانگی، پاریس تا پاریس، بید مجنون، کلاه پهلوی، یک روز دیگر، گذشته، پاریس: هفت و پنج دقیقه، بهشت پنهان و…
آلمان: برلین منفی هفت، از کرخه تا راین، تجارت، زادبوم، بیا با من
روسیه: استرداد،تاواریش
دوبی: نقاب
ایتالیا: کپی برابر اصل
افغانستان: خاک و مرجان
سومالی: فرزند چهارم
لبنان: ۳۳ روز، کتاب قانون، تولدی دیگر، بازمانده، ساخت ایران
تایلند: راهآبی ابریشم
آمریکا: قفس طلایی، عشق بدون مرز
عراق: عصر روز دهم
ژاپن: فرش باد، مرد آفتابی، مثل یک عاشق ژاپن
پاکستان: آشوبگران
کرواسی: خاکستر سبز
عربستان: پاداش، زمین آسمانی
گرجستان: محرمانه تهران
کانادا: صدای تیره