مشاهدههای خبرنگار ما نشان میدهد بینالمللی ترین بخش این رویداد ـ کنفرانس افق نو ـ با استقبال بسیار بسیار اندک فیلم سازان ایرانی و با حضور تعداد محدودی از ایرانیان منتسب به یک طیف فکری خاص برگزار شد
گزارش سینما پلاس از بزرگنمایی دوباره یک جشنواره سینمایی
«بزرگنمایی» جدید جشنواره فیلم مقاومت
سینما پلاس: جشنواره فیلم مقاومت با انتشار گزارشی، از بازتاب گسترده این رویداد در سطح رسانههای بین المللی منطقه خبر داد. اسامی مختلفی نیز مورد اشاره قرار گرفته اما بررسیهای خبرنگار سینما پلاس نشان میدهد واقعیت چیز دیگری است.
به گزارش وب سایت خبری ـ تحلیلی سینماپلاس، جشنواره فیلم مقاومت هفته گذشته با انتشار خبری تحت عنوان «بازتاب گسترده جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در رسانههای منطقه ای» نوشت: «برگزاری سیزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت و حضور فرزند سیدحسن نصرالله و دختر عماد مغنیه در این رویداد سینمایی بین المللی، نمایش فیلم سینمایی”پادشاه شنها”، تهدید عماد برنات فیلمساز فلسطینی از سوی دستگاههای امنیتی رژیم صهیونیستی، حضور میهمانانی از کشورهای مختلف جهان، حضور مدیران رادیو و تلویزیون کوبا، ونزوئلا و لبنان، بخش عماد مغنیه، و اظهارات صریح برخی از میهمانان و هنرمندان حاضر در جشنواره مقاومت و کنفرانس افق نو در تهران علیه رژیم صهیونیستی بازتاب گسترده در رسانههای منطقه ای به همراه داشت.»
در ادامه این گزارش از شبکه تلویزیونی المنار لبنان، خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، Oumq.net شبکه (عمق)، Elbadil.com(البدیل)، Alahednews.com(شبکه العهد)، Alwarkaa.com(الورکاء)، Beladitoday.com(بلادی الیوم) از کشور عراق، jpnews-sy.com(جی پی نیوز)، risalaradio.com(الرساله)، asiannewslb.com(آسیا نیوز)، islamtimes.org(اسلام تایمز)، islamasil.com، alghadeer.tv/news،almasir.net، al-binaa.com Rahyabnews.com، discover-syria.com به عنوان سایتها و شبکههای خبری و تلویزیونی نام برده شده بود که در ماهها و هفتههای اخیر به انعکاس اخبار جشنواره فیلم مقاومت پرداختهاند.
بررسیهای سینما پلاس نشان میدهد از میان رسانههای مذکور فقط خبرگزاری دولتی سوریه در جهان عرب به عنوان رسانه ای مستقل و معتبر تلقی میشود و دیگر رسانههای مورد اشاره در این خبر، در طول سالهای گذشته با کمک مالی ایران در کشورهای منطقه به راه افتادهاند و هنوز به جایگاه رسانه ای مناسبی دست نیافتهاند و نمیتوان از آنها به عنوان رسانههای معتبر و رسمی جهان عرب نام برد هرچند این امیدواری وجود دارد که رسانههای مذکور در سالهای آینده به این جایگاه دست یابند.
نکته قابل تأمل این است که روزنامههای معتبر جهان عرب و جهان اسلام، اسم و رسم مشخصی دارند. اغلب این رسانهها در دو شهر لبنان و لندن استقرار دارند و البته روزنامه ای مانند المستقبل هم در کویت منتشر میشود. برخی از این رسانهها مانند روزنامههای الحیاط و شرق الاوسط به سعودیها نزدیک هستند و برخی دیگر مانند النهار، الاخبار و… در لبنان منتشر میشوند.
البته اینکه جشنواره ای بتواند در عرصه داخلی موفق باشد نیز توفیق قابل ملاحظه ای است اما مسئولان جشنواره مقاومت علاقه فراوانی به بزرگنمایی این رویداد در سطح بین المللی دارند و در این مسیر به سراغ چنین خبرسازیهایی میروند حال آنکه مشاهدههای خبرنگار ما نشان میدهد بین المللی ترین بخش این رویداد ـ کنفرانس افق نو ـ با استقبال بسیار بسیار اندک فیلم سازان ایرانی و با حضور تعداد محدودی از ایرانیان منتسب به یک طیف فکری خاص برگزار شد. امید است این جشنواره برای موفقیت در مسیری که انتخاب کرده، واقع بینی را جایگزین این نوع رفتارهای کم اثر کند.
مطالب مرتبط