سیدضیاء هاشمی به واسطه رابطه شخصی با یکی از روحانیون حاضر در ترکیب دولت یازدهم که پیش از این نیز با وی سابقه همکاری در یکی از نهادها را داشته، موفق شده تا بخشی از بودجه فرهنگی دولت یازدهم را برای تامین هزینه بیمه هنرمندان، جذب و بدون اطلاع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این بیمه اختصاص دهد.
گزارش سینماپلاس از اجرای یک طرح موثر و مفید در سینمای ایران
سیدضیاء هاشمی چگونه توانست وزارت ارشاد را دور بزند؟!
سینماپلاس: اردیبهشت ماه امسال سینماگران ایرانی برای دومین سال متوالی برای «بیمه طلایی» ثبت نام کردند اما به جای آنکه ثبت نام این بیمه در «خانه سینما» انجام شود، هنرمندان به «جامعه صنفی تهیهکنندگان سینمای ایران» مراجعه کردند که یک نهاد صنفی منتقد خانه سینما است.
به گزارش خبرنگار وب سایت خبری ـ تحلیلی سینماپلاس، امور رفاهی همواره یکی از خواسته های مهم اهالی سینما از صنف بوده که به دلایل مختلف کمتر در خانه سینما محقق شده است. در دو سال آخر حضور جواد شمقدری در معاونت سینمایی نیز با تعطیلی خانه سینما، عملا انجام بسیاری از امور صنفی در خانه سینما متوقف شد و بخشی از آن به وزارت ارشاد و پیگیری از طریق سامانه ای موسوم به “سمان” واگذار شد و بخشی نیز به خانه سینمای شماره2!!!
در چنین شرایطی و در سال 1392، هنرمندان سینمای ایران امکان برخورداری از «بیمه طلایی» را پیدا کردند. بیمه ای که به واسطه آن و با پرداخت مبلغی ناچیز، تسهیلات مختلفی همچون: هزینه های عمل های جراحی اصلی از جمله قلب، کبد، پیوند کلیه، مغز استخوان و… را در اختیار هنرمندان قرار می داد و جزو بیمه های گران قیمت و با ارزش محسوب می شد.
اما در حالی که خانه سینما تا تابستان هیچ فعالیتی در این زمینه از خود بروز ندارد از اردیبهشت ماه امسال هنرمندان می توانستند با مراجعه به دفتر «جامعه صنفی تهیهکنندگان سینمای ایران» که ریاست آن را «سید ضیاء هاشمی» تهیه کننده مطرح سینمای ایران به عهده دارد، برای این بیمه ثبت نام کرده و با پرداخت مبلغ شصت هزار تومان امکان بهره مندی از بیمه طلایی را به دست آوردند. اما آیا می دانید ما به التفاوت این رقم با رقم اصلی بیمه طلایی که مبلغ بسیار بالایی است، از کجا تامین شده است؟
بی اطلاعی ایوبی و عسگرپور از بیمه طلایی
نکته جالب توجه این بیمه آن است که «حجت الله ایوبی» رییس سازمان سینمایی و «محمد مهدی عسگرپور» مدیرعامل خانه سینما نقشی در تامین هزینه های آن نداشته اند و به واسطه نقش موثر سید ضیاء هاشمی در این ماجرا ترجیح داده اند دراین خصوص سکوت کنند.
نکته قابل توجه در این ماجرا این است که سید ضیاء هاشمی به واسطه رابطه شخصی با یکی از روحانیون حاضر در ترکیب دولت یازدهم که پیش از این نیز با وی سابقه همکاری در یکی از نهادها را داشته، موفق شده تا بخشی از بودجه فرهنگی دولت یازدهم را برای تامین هزینه بیمه هنرمندان، جذب و بدون اطلاع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این بیمه اختصاص دهد. به عبارت ساده تر اگر قرار بر تمدید این بیمه توسط سازمان سینمایی بود، قطعا چنین اتفاقی رخ نمی داد اما با ابتکار هاشمی و عملا دور زدن وزارت ارشاد این امر محقق شده و جالب اینکه ایوبی رییس سازمان سینمایی نیز واکنشی به این مساله نشان نداده و بعد از اطلاع از این مساله در مقابل این اقدام سیدضیاء سکوت کرده است.
سید ضیاء هاشمی این روزها با چهره هایی همچون علیرضا رئیسیان، مهدی فخیم زاده، غلامرضا موسوی و… جلساتی منظم برگزار می کنند که یکی از موضوع های این جلسات بررسی امکان فعالیت واقعی صنفی در عرصه سینما است.
چه بهتر که تسهیلات مستقیما وارد صنوف شود
کاری که «جامعه صنفی تهیهکنندگان سینمای ایران» انجام داده است یکی از ابتدایی ترین امور رفاهی است که اصناف مختلف ایرانی از جمله خانه کارگر یا سازمان نظام مهندسی سالهاست مشغول ارائه آنند اما متاسفانه چون در سینمای ایران هنوز که هنوز است میان کار صنفی یا فعالیتهای شبه سیاسی به نفع جریاناتی خاص خلط مبحث میشود سینماگران ما همین که چنین حداقلی هم برایشان فراهم شده کلی خوشحالند.
نکته ای که نباید نادیده گرفته شود این است که وقتی امکان این وجود دارد که بدون واسطه گری وزارت ارشاد و افتادن سینماگران به دام بوروکراسیهای دولتی چنین تسهیلاتی برای صنف سینماگران فراهم آید چرا در همه سالهای اخیر خانه سینما سعی کرده مرتب با واسطه قرار دادن وزیر ارشاد برای دریافت یک بیمه حداقلی برای اعضایش اقدام کند. کاری که جامعه صنفی تهیه کنندگان انجام داده یعنی دریافت تسهیلات مستقیم از دولت روشی بهتر است برای تخصیص تسهیلات به اهالی سینما. این خیلی بهتر است که تسهیلاتی اولیه مانند بیمه سینماگران مستقیما از محل ردیف بودجه های فرهنگی دولت تخصیص یابد ضمن اینکه به این طریقی باری هم از دوش وزارت ارشاد برداشته میشود و این وزارتخانه میتواند به فعالیتهای مهمتر خویش بپردازد.
سینماپلاس امیدوار است چنین رویه مثبت و بی واسطه ای برای اختصاص تسهیلات صنفی به سینماگران در ماههای آینده هم ادامه یابد.
پایان مطلب/