متاسفانه در چند سال اخير خانه سينما، نتوانسته آنجا كه منافع اعضايش به خطر ميافتد با استقلال راي و رويكرد صنفي مشكلي را مرتفع كند؛ براي نمونه درباره تحريم فيلمهاي سينمايي از سوي حوزه هنري. هيات مديران و شخصيتهاي تاثيرگذار در فعاليتهاي اين نهاد، در وهله اول بايد خود اشخاص مستقلي باشند كه منافع اعضا برايشان در درجه اول اهميت باشد، در شرايطي كه چنين فضايي در خانه سينما حكمفرما نيست، نميتوان اميدي داشت كه با ساختار فعلي و رويكردهاي اين نهاد بتوان حركتي موثر و مستقل از اين نهاد را شاهد بود.
سینماپلاس: خانه سینما چه در دورانی که دچار انحلال شده بود و چه حالا که دوباره راه اندازی شده است به واسطه کارکرد صنفی اش همواره محل مناقشه بوده است. در آستانه برگزاری جشن خانه سینمای این مناقشات دوچندان شده است. به گزارش سینماپلاس علیرضا رییسیان کارگردانی که در همه این سالها کوشیده صرفا درباره جایگاه صنفی خانه سینما اظهارنظر کند در تازه ترین صحبتهایش باز هم عملکرد صنفی خانه سینما را زیر سوال برده است. متن این صحبتها را به نقل از “اعتماد” می خوانید:
ساختاری وابسته به دولت
خانه سينما از شكلگيري آن در دهه شصت تا به امروز ساختاري كاملا وابسته به دولت داشته و دارد. مدل ساختاري اين نهاد صنفي امروزه ديگر در دنيا منسوخ است اما سوال اينجاست كه با وجود اين ويژگي آيا اين نهاد ميتواند استقلال خود را حفظ كند يا خير؟ به گمان من چنين نهادي ميتواند در دو سطح به صورت مستقل عمل كند. در وهله اول دفاع از منافع اعضا، تامين امنيت شغلي و گرفتن امكانات و منابعي از جمله بيمه اعضاي خانه سينما و موضعگيريهاي درست با رويكرد مستقل و در سطح كلان، در حوزه مسائل فرهنگي و سينمايي. متاسفانه در چند سال اخير خانه سينما، نتوانسته آنجا كه منافع اعضايش به خطر ميافتد با استقلال راي و رويكرد صنفي مشكلي را مرتفع كند؛ براي نمونه درباره تحريم فيلمهاي سينمايي از سوي حوزه هنري.
هیات مدیره باید خودش مستقل باشد که منافع اعضا برایش اهمیت داشته باشد
هيات مديران و شخصيتهاي تاثيرگذار در فعاليتهاي اين نهاد، در وهله اول بايد خود اشخاص مستقلي باشند كه منافع اعضا برايشان در درجه اول اهميت باشد، در شرايطي كه چنين فضايي در خانه سينما حكمفرما نيست، نميتوان اميدي داشت كه با ساختار فعلي و رويكردهاي اين نهاد بتوان حركتي موثر و مستقل از اين نهاد را شاهد بود. جشن خانه سينما هم تا زمانيكه در قالب تصميمات صنفي برگزار شود و به ساختار يك آكادمي مطابق با شرايط فرهنگي تغيير شكل ندهد، مشكلات و عوارض بسياري دارد كه در آرا و جوايز آن منعكس ميشود.
پایان مطلب/