سینما مثبت: در یک هفته گذشته سینمای ایران با چند رویداد خاص مواجه شد که در همه آنها غیب یک نفر بیش از دیگران به چشم آمد: رییس سازمان سینمایی!

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، چهارشنبه بیست و یکم تیرماه مراسم تودیع مهدی جوادی و معارفه مجید زینالعابدین در بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد. مراسمی که در آن نه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور داشت و نه مشاور تازه منصوب شدهاش مجتبی امینی و نه رئیس سازمان سینمایی. البته عدم حضور وزیر ارشاد و امینی قابل پذیرش است چرا که طبق برخی شنیدههای موثق، یکی از دلایل برکناری جوادی،اختلاف نظر و جر و بحثهای کلامی میان او و امینی در جشنواره فیلم فجر سال گذشته است که به علت تولیدات نازل و کم کیفیت بنیاد سینمایی فارابی رخ داد و امینی را در اولین تجربه برگزاری جشنواره در مقام دبیر، با انتقادهای فراوانی مواجه کرد.
عدم حضور وزیر ارشاد نیز یک دلیل دارد: بر اساس شنیدههای موثق مهمترین مخالف ادامه حضور جوادی در این مسوولیت، مخالفت وزیر ارشاد با عملکرد وی بوده و باز هم طبق شنیدهها مقام وزارت بیش از دو ماه است که به دنبال جانشین برای جوادی بوده و حتی محمد حسین نیرومند نیز مسوولیت یافتن گزینه جایگزین را در دو ماه گذشته داشته است.
اما عدم حضور خزاعی چه علتی میتواند داشته باشد جز اینکه او به دلایلی که در آینده مشخص خواهد شد ترجیح داده تا در اختلاف وزیر و دوست قدیمیاش جوادی گوشهای بنشیند و سخنی نگوید.
رویداد دیگری که خزاعی در آن غایب بود اختتامیه جشنواره فیلم حوا بود که روز جمعه ۲۳ تیر ۱۴۰۲ برگزار شد. درست در همین روز نوزدهمین جشن مدیران تولید سینمای ایران با حضور چهرههای مختلف سینمایی برگزار گردید که خزاعی در این مراسم هم غایب بود.
بیماری زمینهای یا استراحت مصلحتی؟
درخصوص غیبت خزاعی از مراسمهای مذکور روایتی مطرح شده درخصوص بیماری وی و تشدید عارضه قلبی و فشار خون و قند خون و چربی خون بالا و فشار ناشی از استرس که باعث شده او در بیمارستان بستری شود و پزشکان نیز به او توصیه کردهاند تا از تنش کاری دوری کند و در منزل به استراحت بپردازد. اولین اخبار در این خصوص در روز تودیع و معارفه مدیران قبلی و بعدی بنیاد سینمایی منتشر و آخرین اخبار در پایان روز جمعه منتشر شد که خبر از بهبودی او میداد. سینما مثبت جهت پیگیری صحت و سقم این خبر با مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی تماس گرفت که نامبرده طبق معمول «سکوت» پیشه کرده و توضیحی درخصوص محل بستری خزاعی نداشت. همین مساله در کنار چند نکته دیگر پذیرش روایت بیماری خزاعی را با تردید مواجه کرد زیرا:
اگر خزاعی واقعا در بیمارستانی بستری شده بود قطعا مدیرعامل صندوق اعتباری هنر که تقریبا از تمامی بیماران سینمای ایران عیادت میکند،به عیادت خزاعی میشتافت و عکسی از دیدار خود با خزاعی را منتشر میکرد.
خزاعی در طول دوران مدیریت خود ثابت کرده که رویهای کاملا خونسردانه در مواجهه با رخدادها در پیش میگیرد و عملا نمیتوان پذیرفت که او از وضعیت سینما و مثلا تداوم تعطیلی سینما ماندانا یا شرایط اقتصادی و روحی نامناسب اعضای سینما یا برخوردهای قضایی با بازیگران سینما دچار استرس شده و احتمالا اگر او به چنین بیماریهایی مبتلا باشد؛ منشا آن نه در سینما بلکه در خارج از سینما است که نباید از آن برای فضاسازی رسانهای در سینما هزینه کرد.
«روز شمار» بیماری خزاعی حکایت از آن دارد که بیماری و بهبود او مقارن با شروع و پایان چند رخداد مهم در سینمای ایران بوده و این مساله مخاطبان میانسال را به یاد آن شخصیت نظامی دهه هفتاد میاندازد که در آستانه هر انتخاباتی بیمار شده و راهی بیمارستان میشد تا در مسائل سیاسی موضع گیری نکند و پس از پایان انتخابات به حالت عادی بازمیگشت و همواره در پاسخ به خبرنگاران میگفت: من اون زمان بیمار بودم!
سینما مثبت ضمن آرزوی سلامتی برای همه خیرخواهان سینمای ایران آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی که نام آنها در این مطلب آمده است.
