سینما مثبت: با انتشار اخباری مبنی بر عدم اهدای جایزه نقدی جشنواره فیلم فجر به برگزیدگانش و در ادامه واکنش دبیرخانه جشنواره فیلم فجر به این مساله، بار دیگر این مساله اثبات شد که این رویداد هنری با وجود عمر چهل و یکساله خود از هرگونه «معنا» خالی شده و صرفا کالبد جشنوارهای سینمایی را به نمایش گذاشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، پس از استوری مجید صالحی بازیگر برگزیده فیلم فجر درخصوص عدم تحویل جایزه نقدی وی (یک دستگاه خودرو تارااز ایران خودرو)، تصور میرفت مقامی در حد و اندازه وزیر ارشاد، رئیس سازمان سینمایی و یا دبیر جشنواره فیلم فجر به این مساله واکنش نشان دهد و مثلا ضمن عذرخواهی از مجید صالحی و دیگر برگزیدگان اعلام نماید که ظرف چهل و هشت ساعت آینده جوایز آنها اهدا خواهد شد اما سازمان سینمایی پاسخ به مجید صالحی را به مسئول دبیرخانه چهلویکمین جشنواره فیلم فجر واگذار کردند که طی این واکنش نیز سیمون سیمونیان به عنوان سخنگوی جشنواره در این مورد خاص حتی عذرخواهی سادهای هم از برگزیدگان نکرد و با لحنی کاملا غیرمسوولانه اعلام کرد: «احتمالاً پروسه اداری تحویل این خودروها طولانی شده است. ما اسامی را اسفندماه به خودروسازان اعلام کردهایم و واقعاً اطلاعی ندارم که چرا تا به امروز تحویل خودروها با تأخیر مواجه شده است.»
مطالعه این بیانیه نشان میدهد که از نظر سازمان سینمایی آنقدر مساله عادی است که حتی نیاز به عذرخواهی هم احساس نشده و آنقدر مساله بیاهمیت تلقی شده که سازمان سینمایی حتی پس از جشنواره نیز موضوع اهدا یا عدم اهدای این جوایز را پیگیری نکرده و اگر احتمالا مجید صالحی به این مساله واکنش نشان نمیداد چه بسا تا جشنواره سال آینده هم سازمان سینمایی از این وضعیت مطلع نمیشد! البته مشخص نیست اگر مثلا چک دبیر جشنواره نقد نمیشد نیز سازمان سینمایی تا این اندازه خونسرد با موضوع برخورد میکرد یا اینکه چون مجید صالحی و دیگر برندگان جز اعوان و انصار مسوولان سازمان سینمایی نیستند تا این اندازه مورد بیمهری قرار گرفتهاند؟! بی اهمیت بودن موضوع از سوی سازمان سینمایی تا آنجا پیش رفته که حتی این خبر و توضیح پس از آن در سایت سازمان سینمایی و جشنواره فجر نیز انعکاسی نیافته است.
این اتفاق دلیل دیگری بر بیاهمیت بودن جشنواره فیلم فجر و خالی شدن آن از هرگونه معنا و هویت است. مشخصا حتی شرکتهای خودروسازی نیز به کم اهمیت شدن این جشنواره پی بردهاند و میدانند توهینی در این حد به برگزیدگان فیلم فجر هیچ واکنشی از سوی مسوولان سینمایی به دنبال نخواهد داشت چرا که مسوولان سینمایی و دبیر این رویداد حتی مورد تایید اهالی سینما نیستند و عدم حضور اهالی سینما در رویدادی مانند فیلم فجر محکمترین دلیل برای خودروسازان است که نسبت به این برگزیدگان این رویداد کم توجهی نشان بدهند و خیالشان هم راحت باشد که حتی در چهارچوبهای داخلی نیز مورد بازخواست قرار نمیگیرند. در نظر بگیرید اگر هویتی برای فیلم فجر وجود داشت و اجزای آن مانند: رییس سازمان سینمایی، دبیر جشنواره، داوران و… در حد و اندازه این رویداد بودند سینماگران چه برخوردی با این اتفاق توهین آمیز میکردند و چگونه شرکتهای خودروسازی ضمن اهدای جایزه وادار به عذرخواهی نیز میشدند؟!
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.