سینما مثبت: با بازگشت نسبی آرامش به فضای سیاسی کشور دیگر میتوان نسبت به رخدادهای روزهای گذشته نگاهی تحلیلیتر داشت و برخی عوامل افزایش ناآرامیها را مورد بررسی قرار داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت،این روزها از سلبریتیها به عنوان عوامل افزایش تنش در فضای سیاسی روزهای اخیر و اتفاقهای پس از درگذشت دردناک مهسا امینی دختر اهل سقز نام برده میشود. برخی از این بازیگران مانند: کتایون ریاحی،شبنم فرشادجو،مریم بوبانی و… در این میان با برداشتن روسریهای خود حرکتی اعتراضی را آغاز کردند.در چنین شرایطی که فضای هنری و ورزشی کشورمان کاملا در جهت اعتراضها و همراه با مردم بود و اظهارنظرهای موافق حاکمیت و مخالف اعتراضها در حداقل قرار داشت و مثلا در جامعه سینماگران صرفا محدود به نقل قولهایی از محمد کاسبی و داریوش ارجمند بود؛ ناگهان وزیر فرهنگ و ارشاد با اظهار نظری نابخردانه جملهای بیان کرد که معنی تلویحی آن یادآور آن ضرب المثل معروف «ترساندن بانوان سالخورده از تاکسی بدون سرنشین» است. اسماعیلی در دوم مهرماه با اشاره به این بازیگران اعلام کرد:«اگر کسی اصرار دارد که از قوانین جمهوری اسلامی تبعیت نکند، ما اصراری بر مجبور کردن آنها به این امر نداریم؛ آنها میتوانند آزادانه وارد فعالیتهای دیگری بشوند…بازیگران زنی که کشف حجاب کردند، به این انتخاب جدید رسیدند که تابع قوانین نباشد. ما در حوزه فرهنگ و هنر در خدمت عزیزانی هستیم که ملزم به قانون هستند.»
قطعا رفتار بازیگران مورد نظر نمیتواند مورد تایید حاکمیت باشد اما باید به این مطلب توجه داشت که مدیریت مجموعهای مانند وزارت ارشاد که مخاطبان آن افرادی احساساتی و با طبع ظریف و خاص هستند صرفا محدود به شرکت در برنامههای افتتاحیه و اختتامیه و ملاقات با هنرمندان پیشکسوت و گرفتن عکس یادگاری و پوشیدن کت شلوار راه راه یا تماشای فیلم پسر دلفینی و اقداماتی از این دست نیست و اگر وزیر چنین مجموعه حساسی قدرت تشخیص نداشته باشد و اطرافیانش هم آنقدر روی او نفوذ نداشته باشند که به او بگویند اساسا این بازیگرها تلویزیونی هستند و اگر قرار باشد کسی واکنش نشان دهد اول پیمان جبلی است نه شما؛ نتیجه این میشود که چنین اظهار نظر نابخردانهای نفتی میشود بر روی آتش خشم معترضان و نه تنها سلبریتیهای جدیدی را وارد صف معترضان میکند بلکه باعث توهینهای متعددی به خود وزیر هم میشود و فضا را به شدت رادیکالتر میکند. قطعا اگر به جای اسماعیلی فرد با تجربهای مانند عزت الله ضرغامی در وزارت ارشاد حضور داشت فضا تلطیفتر میشد کمااینکه ضرغامی در رخدادهای سال ۱۳۸۸ در صدا و سیما چنین تدبیری را به کار گرفت.
متاسفانه زمانی که میان تواناییهای افراد و مسوولیت آنها تناسبی وجود نداشته باشد شاهد چنین رخدادهایی هستیم و فردی مسوول ناخواسته در صف معترضان قرار میگیرد و با حرفهای نسنجیده به اعتراضها دامن میزند. چنین افرادی مسوولیتهای بزرگ خود را با مدیریت کتابخانهای در شهری چند هزار نفری در شهری فرضی مانند «کفترنُت دار» اشتباه گرفتهاند و ناخواسته برای نظام و خودشان هزینه ایجاد میکنند.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.