سینما مثبت: با گذشت یک هفته از آغاز ویژه برنامههای بنیاد سینمایی فارابی و موزه سینما به مناسب دهه اول محرم، این دو نهاد حاکمیتی رکوردی عجیب را در عدم استقبال مردم از برنامههایشان را ثبت کردند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری – تحلیلی سینمامثبت،تصاویر منتشر شده از برنامههای در حال برگزاری در بنیاد سینمایی فارابی با نام سوگواره «سینما تکیه» و موزه سینما حکایت از آن دارد که افراد حاضر در این برنامهها یا «تقدیر شونده» هستند یا «تقدیر کننده». در موارد محدودی هم افرادی که با آن مجموعهها دارای قرارداد کاری هستند در برنامههای مذکور حضور یافتهاند و به جز این افراد و احتمالا کارکنان این مجموعه افراد دیگری در رویدادهای فوق حاضر نشدهاند. وخامت اوضاع به حدی بوده که حتی تصاویر منتشر شده از این رویدادها نیز محدود به قابهای بسته از حضور میهمانها بوده و مشخصا هیچ تصویری با زاویه باز از این مراسمها منتشر نشده تا مشخص شود با وجود صرف هزینههای فراوان برای برگزاری چنین رویدادهایی دقیقا چند نفر در این برنامهها شرکت کردهاند؟!
سینما مثبت پیشتر نسبت به عدم اقبال از این برنامهها هشدار داده بود که متن آن را میتوانید با کلیک کردن در (اینجا) بخوانید.
علت عدم استقبال از این برنامهها چیست؟
مروری بر تولیدات بنیاد سینمایی فارابی در سالهای اخیر حکایت از آن دارد که این مجموعه هیچگاه فیلمی برای مردم تولید نکرده و مردم نیز استقبالی از آثار ضعیف و شعاری آن نداشتهاند. این مجموعه سالهاست با تفکری مردم گریز فیلم میسازد و با همین تفکر جشنواره و سوگواره برگزار میکند و به دلیل عدم شناخت واقعی از مردم تقریبا تمامی برنامههایش با شکست مواجه میشود.
همین روحیه در برگزاری سوگواره این مجموعه نیز حاکم است و به جای آنکه نمایش این آثار فرصتی برای تعامل میان سازندگان آثار و مردم باشد، به فضایی برای تقدیر عدهای از مسوولان از سینماگران تبدیل شده است. فارابی در خبرهای منتشر شده درباره این مراسم به این مساله اشاره میکند که مراسمهای فوق با حضور تنی چند از سینماگران و علاقهمندان به سینما و اهالی رسانه برگزار میشود و در فهرست شرکت کنندگان حتی نام سید مهدی سجادی خزانهدار فارابی را نیز درج میکند اما در تصاویر منتشر شده خبری از آن «تنی چند» نیست.البته مشخص نیست کارکنان فارابی که در این برنامهها شرکت کردهاند در زمان حضور در مجموعه این کار را انجام دادهاند و اصطلاحا شرکت در برنامه جزو «ساعت کاری» آنها محسوب شده یا خیر؟!
علت عدم استقبال مردم از چنین برنامههایی آن است که تشابهی میان رفتارهای مسوولان و مضامین این برنامهها نمیبینند. وقتی مدیر موزه سینما عدالت را در چهارچوب کاری خود رعایت نمیکند(اینجا) چطور میتوان برگزاری برنامه عاشورایی توسط او را قبول کرد؟ به همین دلیل است که مردم و سینماگران شرکت در مراسمهای سوگواری مسجد و هیاتهای محلی را به حضور در باغ فردوس و فارابی ترجیح میدهند.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.
مطالب مرتبط: