سینما مثبت: این روزها رقابت شدیدی میان مسوولان سینمایی و فرهنگی بر سر تبلیغ غیرمستقیم فیلم عنکبوت مقدس در جریان است و امروز پنج شنبه ۱۲ خرداد ماه ۱۴۰۱ نیز رئیس سازمان سینمایی در سیستان و بلوچستان ضمن محکوم کردن توهین به امام رضا (ع) در این فیلم عنوان کرده است: دوستان ما در وزارت امور خارجه به شدت پی گیر هستند که فیلم عنکبوت مقدس در فرانسه اکران نشود!
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری – تحلیلی سینمامثبت، در تاریخ ۱۷ تیرماه سال ۱۳۹۹ سینما مثبت در مطلبی با نام «بازسازی حرم امام رضا (ع) در یک فیلم خارجی» نسبت به ساخت این فیلم اطلاع رسانی کرده و نوشت: «سازندگان فیلم احتمالا قصد نمایش انگیزه های مذهبی سعید حنایی را دارند و حضور یک قاتل زنجیره ای در حرم امام رضا (ع) در فیلمی که در خارج از کشور ساخته می شود، می تواند بخشی از سناریو ایران هراسی و اسلام هراسی باشد.» جهت مطالعه این مطلب میتوانید در «اینجا» کلیک کنید اما نکته جالب توجه اینکه با گذشت دو سال از انتشار این خبر هیچ یک از نهادهای فرهنگی مسوول در این حوزه اقدامی در این زمینه انجام ندادهاند و حالا در شرایطی در حال بزرگنمایی این پروژه و ایجاد زمینهای برای بهره برداریهای سازندگان آن از فضای منفی شکل گرفته علیه آن هستند که حتی به اعتراف معدود مسوولان سینمایی حاضر در کن، این فیلم توسط آنها نیز دیده نشده و اظهارنظرهای اینچنینی بر اساس شنیدهها است! گزارش مرتبط با این موضوع را میتوانید با کلیک کردن در «اینجا» بخوانید.
نکته دیگر اینکه مسوولان سازمان سینمایی هیچ برنامهای برای مواجهه با شرایط امسال جشنواره کن نداشتند تا نسبت به فضای پیش رو مدیریتی انجام دهند. سینما مثبت در تاریخ ۶ خرداد ۱۴۰۱ در مطلبی با عنوان «کار سخت اصغر فرهادی در کن» به حضور سه فیلم ایرانی در این رویداد اشاره کرد.این گزارش را میتوانید با کلیک کردن در «اینجا» بخوانید.
توییت عجیب مدیر روابط عمومی وزارت ارشاد
نکته عجیبتر اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد هم ظاهرا همین شنیدهها را دستمایه اظهار نظرهای خود قرار داده و مطابق این توییت که از سوی مدیر روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به فردی منتشر شده صرفا تماشای تیزر و مشاهده پوستر میتواند برای اظهار نظر درباره فیلمی اینچنینی کافی باشد!!
اظهار نظر غیرمنطقی نسبت به ماچ و بوسههای کنی
نکته قابل تامل دیگر درباره جشنواره کن، اظهار نظر غیرمستقیم رییس سازمان سینمایی درباره ماچ و بوسه رد و بدل شده میان دو سینماگر ایرانی در این رویداد است. هرچند آن شکل از بوسیدن همسر در ملا عام عملی به دور از ادب و نزاکت است و افراد بر فرض تصمیم به بوسیدن همسر و مادر و دیگر محارم در مقابل دوربین به شکل بهتری این کار را انجام میدهند – مثلا بوسیدن از پیشانی و گونه – و مشخصا در فرهنگ ما ایرانیها مرسوم نیست که در مقابل رسانهها حتی از همسر خود «لب»بگیریم اما ورود سازمان سینمایی به این مساله موضوعیتی ندارد زیرا نه در آیین نامهای عنوان شده که بازیگران نباید در خارج از کشور چنین حرکاتی انجام دهند و نه قانونی در این زمینه وجود دارد و نه انجام آن عمل در خارج از ایران جرم تلقی میشود. حتی این افراد نماینده رسمی سینمای ایران نیز نبودهاند و عمل آنها در نهایت در حکم همان رفتاری است که برخی هموطنان در خارج از کشور در سواحل دریا و بارهای شبانه انجام میدهند اما هنگام ورود به کشور برخوردی با آنها صورت نمیگیرد. پیشتر نیز همین ماچ و بوسهها درخصوص مرحوم کیارستمی و اصغر فرهادی نیز خبرساز شده بود اما هیچ برخوردی با آنها صورت نگرفت زیرا برخورد با آنها محمل قانونی نداشته و ندارد.
در چنین شرایطی که رییس سازمان سینمایی تا این حد نگران وضعیت اخلاقی سینمای ایران است قاعدتا باید نسبت به اظهارات خارج از نزاکت علی اکبر رائفی پور هم که سینماگران را جماعت دوزای معرفی کرده واکنش نشان دهد که سکوت خزاعی در این شرایط قطعا به نفع وی نیست و باعث تکدر خاطر سینماگران میشود.
پوست خربزه زیر پای خزاعی
رییس سازمان سینمایی در ماههای اخیر تلاش کرده تا با پرداختن به مسائل مهم و کلان سینما و اصلاح زیرساختها و ایجاد تعامل میان بخشهای اقتصادی و سینما، تحرکی به این حوزه بدهد. یکی از آفتهایی که برنامههای او را تهدید میکند درگیر شدن در مسائل حاشیهای و بی ارتباط با این سازمان است که میتواند مانند پوست خربزه او را به حاشیه بفرستد. فیلم عنکبوت مقدس همان رویداد حاشیهای است که حالا خزاعی را بیدلیل در موضع عکس العمل و واکنش قرار داده و به مرور این توقع را نسبت به او شکل میدهد که مانع از نمایش این فیلم در سطح جهان شود و از این پس اگر فیلم در جشنوارهای نمایش داده شد؛ به جهت مسوولیتی که خزاعی برای خود و سازمان سینمایی تعریف کرده جماعت زیادی از او توقع واکنش دارند و دور نیست که عدهای به بهانه ناتوانی خزاعی از جلوگیری از اکران این فیلم در دنیا او را گوشه رینگ بیندازند و حسابی از خجالتش دربیاینند و یا اینکه مقابل سازمان سینمایی تجمع کنند.حرفهای او درباره جلوگیری از نمایش فیلم مذکور همانقدر غیر منطقی است که مثلا اعتراض آلمان و امریکا به نمایش فیلم روز صفر در ایران!
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی که نام آنها در این مطلب آمده درباره مطلب مذکور است.