گزارشی از حرفهای مطرح شده در نشست مینی سریال «دندون طلا»
لبخند میرباقری به فضای رقابتی «نمایش خانگی»
سینما مثبت:تلویزیون این روزها برای خیلی از هنرمندان «جا» ندارد! عده زیادی از دست اندرکاران این رسانه حالا خانه نشین شدهاند و یا تغییر شغل دادهاند. برنامههایی که توسط عده معدود فعال در این رسانه ساخته میشود هم اغلب با انتقادهایی جدی مواجه میشود. در چنین شرایطی یکی از کارگردانهای پُرسابقه تلویزیون به جای خانه نشینی سراغ شیوههای تازه ای رفته تا هم اثر تلویزیونی جذاب و آبرومندی بسازد و هم اینکه با ایجاد چرخه ای اقتصادی، ساخت این آثار بدون نیاز به پول صدا و سیما را ادامه دهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، عصر روز سه شنبه سیام تیرماه «داوود میرباقری» کارگردان سریال «دندون طلا» و گروه سازنده این اثر با حضور در نشستی خبری، به سؤالها و پرسشهای خبرنگاران پاسخ دادند. دندون طلا سریالی 9 قسمتی است که بر اساس نمایشنامه ای به همین نام از میرباقری ثبت تصویری شده است. این نمایشنامه بیش از یک دهه قبل حدود 120 اجرا داشت و با استقبال فراوانی مواجه شد.
میرباقری در این نشست با اشاره به تجربه موفق خود از حضور در شبکه نمایش خانگی با سریال «شاهگوش» به تفاوتهای فعالیت در این عرصه و تلویزیون پرداخت و گفت: «در تلویزیون در حدود ۱۰سال روی سریال «مختارنامه» وقت گذاشتیم اما من هنوز جمعبندی درستی از بازخوردها و نظرات مردم در گزارشها ندارم.در تلویزیون ارتباط ضعیفتری با مخاطب وجود دارد و بازخوردها معمولاً از طریق بخش سنجش افکار صدا و سیما گرفته میشود. بنابراین ما کارگردانان نمیتوانیم متوجه شویم که آثارمان چقدر مورد رضایت مخاطب قرار گرفته است. اما در شبکه نمایش خانگی این امکان بهتر میسر میشود. در اینجا حوزه رقابت به شکل خاصتری وجود دارد و اگر اثر با کیفیت مطلوب و به لحاظ دراماتیک، به شکلی محکم عرضه شود، مردم از آن استقبال میکنند.»
پنج شبکه خصوصی شود
«مهدی فخیمزاده» یکی از بازیگران این سریال نیز با تاکید بر لزوم خصوصی شدن صدا و سیما گفت: «حدود هشت سریال در تلویزیون ساختهام و به نظرم مشکلات آن حل نمیشود؛ مگر اینکه این رسانه به بخش خصوصی برسد. سازمان صدا و سیما باید حقوق ۳۶هزار کارمند را بدهد و بودجه زیادی لازم دارد. از طرف دیگر نمیتواند همه سلیقهها را راضی نگه دارد. اما شاید اگر پنج شبکه در بخش خصوصی باشد، این مشکلات تا حدی حل شود».
«ستاره اسکندری» بازیگر این سریال نیز که علاوه بر ضبط تلویزیونی در اجرای صحنه آن نیز حضور داشته گفت: «تئاتر ویژگیهایی دارد؛ آنچنان که زندگی دارد. حضور در این پروژه باعث خوشحالی و خوشبختی من است و تمام تلاشم این است که نقش «نَیِر» به شکل باورپذیری، بازی کنم.
«حامد بهداد» دیگر هنرمندی بود که در این جلسه به اظهار نظر پرداخت: «این سریال مرثیهای است درباره از بین رفتن نمایش «روحوضی» و مخصوصاً جریان موسیقی که در این سالها بعضی از نشانهشناسیهای آن با بیتوجهی مواجه شد. «دندون طلا» خاستگاه نمایشی دارد اما من مطمئن بودم زمانی که این کار با دوربین ترجمه میشود و با دکوپارت انجام شود، حتماً اثر خوبی خواهد شد».
شاهگوش دو و نیم میلیون بیننده داشت
به گفته مهران برومند تهیه کننده این اثر، دندون طلا در ۹قسمت تدوین شده و یک قسمت به عنوان پشت صحنه هم عرضه میشود. پخش این سریال از دوازدهم مردادماه آغاز و به مدت هر 10 روز یکبار قسمت جدید آن عرضه میگردد. طبق گزارشی که خبرگزاری مهر منتشر کرده، برومند درباره توزیع در شبکه نمایش خانگی و قاچاق سیدیها در این حوزه نیز اظهار نظر کرد و افزود: «شبکه نمایش خانگی آفتهایی دارد که به سیستم توزیع و شکلی که عرضه میشود، بستگی دارد که اگر در این زمینه فرهنگسازی شود، ظرفیت آن ۱۰برابر سینما خواهد بود. به طور مثال حداقل یک قسمت از سریال «شاهگوش» را حدوداً ۱۷میلیون نفر دیدهاند که از این میان ۲.۵میلیون تیراژ واقعی این اثر است که اگر تمام آن به دست سرمایهگذار و کسانی که در کار تولید محتوا هستند، برسد؛ این عرصه صنعت بزرگی میشود که حتی در سالهای آینده شکل عرضه را متحول خواهد کرد».
وی ادامه داد: خود ما زمینهای را فراهم کردهایم که این سریال در شبکه آپارات دیده شود و برنامههایی برای عرضه دیجیتالی این سریال در نظر داریم.
این سریال محصولموسسه فرهنگی ـ هنری ابر است.