ورورد “چ” به شبکه خانگی هم مانند اکرانش شامل لطف مسئولین شده و گویا مراحل فنی و تبدیل فیلم به نسخه دی.وی.دی و بلو.ری با هزینه ای هنگفت در استودیویی در هنگ کنگ انجام شده است.
مرور سینماپلاس بر خط ویژه ای که آخرین فیلم حاتمی کیا از جشنواره تا نمایش خانگی پیمود
نزول اجلال «چ» به شبکه خانگی با همکاری نوادگان «بروس لی»
سینماپلاس/الناز دیمان: حواشی پیرامون آخرین فیلم حاتمی کیا همچنان ادامه دارد و حالا پس از شش ماه از اولین اکران جنجالی اش در جشنواره فیلم فجر و پنج ماه از اکران گسترده اش در عیدنوروز خبرها حاکی از آن است فیلم «چ» پس ازعید فطر وارد شبکه نمایش خانگی خواهد شد. البته همه چیز این قدر ساده نیست و ورود این فیلم به شبکه نمایش خانگی هم مانند اکرانش شامل لطف مسئولین شده و گویا مراحل فنی و تبدیل فیلم به نسخه دی.وی.دی و بلو.ری با هزینه ای هنگفت در استودیویی در هنگ کنگ انجام شده است. به همین بهانه نگاهی داریم به تمام مراحلی که این فیلم مورد تقدیر و تمجید و حمایت و دست و دلبازی مدیران سینمایی قرار گرفته و البته اعتراض ها و غر زدن های کارگردان همیشه طلبکارش که با وجود تمام این حمایت های همه جانبه همچنان ناراضی است و از هر فرصتی برای متلک باران کردن مدیران و سیاسیون و منتقدان و همکارانش استفاده می کند.
تولید سنگین و همکاری همه جانبه سپاه و فارابی
به گفته علی قائم مقامی مدیر تولید فیلم «چ» اگر همکاری سپاه نبود اصلا فیلم به مرحله تولید نمی رسید. تمام لوازم و ادوات جنگی مورد نیاز این فیلم را سپاه تامین کرد به این ترتیب در کنار مساعدت کامل سپاه و پشتیبانی مالی فارابی ، حاتمی کیا هیچ دغدغه ای برای تولید سنگین «چ» نداشت و همه دست به دست هم دادند تا ابراهیم حاتمی کیا دوازدهمین فیلم جنگی خود را پس از سالها دوری از سینمای دفاع مقدس بسازد. البته حاتمی کیا همچنان ناراحت و معترض بود و از عدم همکاری ارتش گله می کرد و معلوم نبود وقتی سپاه این همه امکانات در اختیارش گذاشته دیگر ارتش چه کمکی می توانست بکند که حاتمی کیا از دریغ آن مغموم گشته.
هزینه تولید این فیلم بنا به آنچه از طرف گروه تولید اعلام شد حدود 6میلیارد تومان بوده که با توجه به تولید طولانی مدت و وسواس حاتمی کیا احتمالا رقم بالاتر از اینها بوده .البته حاتمی کیا در جلسه مطبوعاتی فیلم پس از اولین نمایش اش در جشنواره فیلم فجر تنها به گفتن این موضوع بسنده کرد که هزینه تولید فیلم هایش را از سفارت کشورهای غربی و بخصوص کشور هلند(!) و همچنین جشنواره برلین نمی گیرد و مشخص نکرد کدام کارگردان از سفارت هلند پول برای ساخت فیلم گرفته و ارز وارد کشور کرده است!
توجهات ویژه مدیران سینمایی و جایزه باران شدن در جشنواره فیلم فجر
پس از تولید سنگین و پروداکشن پرخرج، فیلم «چ» بالاخره در جشنواره فیلم فجر رونمایی شد و نظرات متناقضی را از طرف مردم و منتقدان در پی داشت . اکثرا توانایی حاتمی کیا در خلق سکانس های جنگی را ستوده بودند اما کاراکتر دکتر چمران را در فیلم بسیار کمرنگ و حاشیه ای توصیف کردند که با جواب عجیب حاتمی کیا مبنی بر اینکه این چمران که در فیلم می بینیم از زاویه دید وی تعریف شده و شاید هر کس دیگری فیلم را ساخته بود دکتر چمران نیز کاراکتر دیگری پیدا می کرد روبرو شدیم. البته این همه حواشی جشنواره ای «چ» نبود چراکه اظهارنظر خالقش درباره یکی از بهترین آثار دفاع مقدس سالهای اخیر یعنی «شیار 143» نیز بر حواشی پیرامون حاتمی کیا افزود. تب و تاب جشنواره به روزهای پایانی رسید و در شب اختتامیه فیلم «چ» همانطور که انتظار می رفت جایزه باران شد و حاتمی کیا هم ظاهرا انتظار جوایز یا توجه بیشتری را از طرف مسئولان داشت در اختتامیه حاضر نشد.
اکران گستره و طولانی مدت از بهترین سینمای تهران تا دانشگاه های سراسر کشور
فیلم «چ» در پی اقبال ها و امتیازهای متعددی که به دست آورده بود اکران ویژه نوروز را هم به نام خود سند زد و در بهترین زمان اکران شد. فیلم جنگی «چ» که چندان مناسبتی با ایام نوروز نداشت در سینماهای تهران و شهرستان ها از تاریخ بیست و یکم اسفند اکران شد و نمایش اش تا تاریخ یازدهم خرداد امسال یعنی زمانی نزدیک به سه ماه ادامه داشت و در کنار اینها بلیت های نیم بهای فیلم هم به شکل گسترده ای بین مردم و کارکنان دولت و دانشجویان توزیع شد. همزمان با اکران گسترده و طولانی مدت ، این فیلم در بیش از پنجاه دانشگاه در سراسر کشور نمایش داده شد که می تواند رکورد دار باشد. همزمان با اکران فیلم، حاتمی کیا تورهای سخنرانی به راه انداخت و دست رد به سینه هیچ تجمع و نشست و اکران خصوصی ای نزد. حاتمی کیایی که هشت سال سکوت اختیار کرده بود به یکباره در هر مراسم و میز گردی حضور پیدا می کرد و تقریبا همه جا صحبت های جنجالی اش حاشیه ساز می شد. در اکثر این مراسم ها و اکران های دانشجویی حاتمی کیا کمترین صحبت ها را پیرامون چگونگی ساخت فیلم و ابعاد محتوایی آن می کرد و در عوض جبران مافات هشت سال سکوت و کم گویی را کرده و از هر دری یه سخن می گفت. در نشستی به روحانی و مدیران فرهنگی وی تاخت و در نشست بعدی اظهار کرد نزدیکانش به موسوی و روحانی رای داده اند و خلاصه این حواشی آنقدر زیاد شد که فیلم «چ» را در خود بلعید.
نزول اجلال به شبکه نمایش خانگی با طی کردن مراحل فنی در استودیوی های مجهز در هنگ کنگ
اکران فیلم «چ» در نهایت در ایران و چند دانشگاه خارج از کشور به پایان رسید و هم اکنون صحبت از اکران این فیلم در کانادا و چند کشور اروپایی و حتی آمریکا به میان آمده و فیلم به زودی و همزمان با عید فطر وارد شبکه نمایش خانگی خواهد شد اما ورود این فیلم به شبکه نمایش خانگی نیز با فیلم های دیگر متفاوت است و برای آن امتیاز های ویژه در نظر گرفته شده است. به این ترتیب که برای اولین بار در کشور مراحل فنی نسخه نمایش خانگی این فیلم در خارج از کشور و در استودیویی در هنگ کنگ انجام شده و فیلم در دو قالب بلو.ری و دی.وی.دی 9 عرضه خواهد شد. همچنین فیلم دارای 5 دوبله و زیرنویس در زبان های فارسی (برای ناشنوایان) انگلیسی ،عربی، اسپانیایی و ترکی است.
به این شکل پرونده فیلم «چ» با ورود به شبکه نمایش خانگی و احتمالا توزیع بی حساب و کتاب نسخه های دی.وی.دی 9 و بلو.ری اش بین کارکنان ارگان های دولتی و فرهنگی و کتابخانه ها و…بسته خواهد شد و آیندگان بیش از هر چیزحواشی و جنجال های پیرامونش و صدای اعتراض های بلند کارگردان طلبکارش را به یاد خواهند داشت تا شخصیت بزرگوار دکتر شهید مصطفی چمران و این میان شاید تنها مقصر حاتمی کیا باشد که دوست داشت فیلم «چ» زیر سایه اش قرار بگیرد نه در کارنامه هنری اش.
پایان مطلب/