سینما مثبت: در روزهای اخیر در رسانههای مستقل اخباری درباره حضور سرمایه گذاری جدید در سینمای ایران منتشر شده است. بر اساس این خبرها محمد صادق رنجکشان از مدیران بخش گردشگری که مدیریت آژانس دلتابان را به عهده دارد، در هشت فیلم سینمایی سرمایه گذاری کرده و حتی شنیده میشود در بازسازی پردیس آستارا نیز مشارکت دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، سرمایه گذاری در امر تولید فیلمهای سینمایی بسیار ارزشمند است و سینمای ایران باید از موقعیتهای اینچنینی استفاده کند اما تجربه نشان داده در سالهای اخیر برخی چهرهها با انگیزهها و اهداف نامشخص وارد حوزه سینما شدهاند. حضور افراد ناآشنا در این عرصه سبب ساخت فیلمهای نامناسب و همچنین تغییر اعداد و ارقام تولید فیلم در سینمای ایران شده و اگر این سرمایه گذاران نوظهور وارد سینما نمیشدند، قطعاً وضعیت سینمای ایران به مراتب بهتر از گذشته بود.
حضور سرمایه گذاران گمنام در سینمای ایران آسیب دیگری هم داشته و آن ساخت فیلمهای بی هویت و مرگ سینمای اجتماعی در ایران بوده است؛ موضوعی که درباره آن نیاز به کند و کاو فراوان وجود دارد و در مطالب آتی به آن خواهیم پرداخت.
این روزها سرمایه گذار جدید سینمای ایران که گفته میشود با واسطه گری و مشاوره پشت پرده یکی از مسوولان صنفی سینمای ایران وارد این حوزه شده، ناگهان درگیر تولید هشت فیلم بلند شده که بر حسب سابقه سازندگانش، اغلب آنها نمیتواند چشم اندازی روشن در گیشه داشته باشد.
چشم انداز گردشگری و ابهام در تأمین سرمایه فیلمها
متاسفانه جامعه ایران از لحاظ اقتصادی چشم انداز روشن و امیدوار کنندهای ندارد. بخش عمدهای از این مسئله به دلیل رفتارهای خصمانه استکبار جهانی نسبت به کشورمان است. در شرایطی که افزایش قیمت ارز و نیز کاهش قدرت اقتصادی مردم سبب کاهش شدید سفرهای خارجی شده، این سؤال مطرح است که محمد صادق رنجکشان که از او به عنوان سرمایه گذار هشت فیلم نام برده میشود، با چه چشم اندازی از اقتصاد وارد این حوزه شده است؟! آیا این فعال محترم اقتصادی در رشته کاری خود به رگههایی از طلا رسیده که همکاران دیگر وی نرسیدهاند؟! ممکن است این سؤال مطرح شود که سرمایه گذار محترم مذکور قرار است از سینما به عنوان ابزاری برای تبلیغ خدماتش استفاده کند و از طریق فیلمهایش مردم را به سفر تشویق کند. حال این سؤال دوباره مطرح میشود که بر فرض هزینه دو میلیاردی برای تولید هر فیلم، شانزده میلیارد تومان هزینه در این بخش قرار است چند برابر سود به این سرمایه گذار محترم برساند و چه بازدهی مالی برای وی داشته باشد؟! آیا قرار است از خلال این فیلمها تماشاگران به سفر یا احیاناً سرمایه گذاری به خارج از کشور ترغیب شوند؟!
فراموش نکنیم زمانی که امثال ب ـ ز و م ـ ا وارد سینما شدند، سینماگران ایرانی به جای کند و کاو درباره فواید و معایب فعالیت این نابغههای اقتصادی در سینما! از حضور آنها ذوق زده شده و در جلب نظر این افراد، با دیگر سینماگران مسابقه گذاشته بودند و بعدها به صرافت سؤال و جواب از این سرمایه گذاران افتادند.
این سؤالها و دهها سؤال دیگر این روزها از این سرمایه گذار محترم مطرح است و سینما مثبت امیدوار است محمد صادق رنجکشان با پاسخ به این سؤالها، تصویری روشن از منابع مالی و برنامههای خود در حوزه سینما ارائه نماید.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاهها و توضیحات این سرمایه گذار محترم است.