تازه ترین نشست از سلسله نشستهای موسوم به “سینماروایت” با نمایش مستند “قصه های قدس” برگزار شد. نکته جالب درباره این مستند آن بود که این مستند به سفارش مرکزی موسوم به “مرکز مستند حقیقت” و توسط دو اسرائیلی ساخته شده است!!! دو اسرائیلی که در جامعه یهود زندگی میکنند اما از سیاستهای صهیونیسم بیزارند.
سینماپلاس این مستندها را مصداق بارز تقابل در عرصه جنگ نرم می داند
نمایش دو مستند اسرائیلی در ناف تهران!+عکس
سینماپلاس/ورتا چمانی: تازه ترین نشست از سلسله نشستهای موسوم به “سینماروایت” با نمایش مستند “قصه های قدس” برگزار شد. این مستند که شامل دو بخش بود در هر یک از بخشها به مرور بخشی از مشکلاتی که در اثر سیاستهای رژیم اشغالگر قدس برای فلسطینیان به وجود آمده است می پرداخت. نکته جالب درباره این مستند آن بود که این مستند به سفارش مرکزی موسوم به “مرکز مستند حقیقت” و توسط دو اسرائیلی ساخته شده است.
به گزارش سینماپلاس به بیان بهتر با یک استراتژی کاملا هوشمندانه این مرکز به جای اینکه به سراغ کارگردانانی برود که میکوشند با لحنی کاملا شعاری و بارها تکرار شده بدبختیهای مردمان فلسطین را عرضه کنند با شناسایی آن دسته از اسرائیلیهایی که با رژیم صهیونیستی در زاویه قرار دارند از آنها خواسته است نگرش خود نسبت به حضور این رژیم در سرزمینی متعلق به فلسطینیان را تصویرسازی کنند.
حاصل کار هم شده است “قصه های قدس” که از زاویه دید یهودیانی سخن میگوید که به اندازه مسلمانان از زورگوییهای صهیونیستها رنج می برند و میکوشند با ساخت چنین مستندهایی لااقل توجه بخشهایی از جهان را نسبت به واقعیات بیت المقدس و کرانه اشغالی جلب کنند.
به این می گویند جنگ نرم
به نظر میرسد روشی که این مرکز به کار گرفته کاملا شبیه به همان روشی است که برخی از غربیون نسبت به فیلمسازان توانمند اما کم بینش داخل به کار میبرند یعنی با حذب این فیلمسازان و ارائه پیشنهادات مالی نسبتا خوب به آنها کاری میکنند که آنها در دل وطن علیه وطن فیلم بسازنند.
راهی که مرکز مستند حقیقت در پیش گرفته می تواند مهمترین مثال باشد برای جنگ نرم که به جای فریاد زدن درباره اینکه فلانی از فلان سفارت پوند گرفته و بهمانی از بهمان سفارت، یورو، یک مرکز آمده و با شناسایی نیروهای معترض جامعه یهود از آنها در جهت تصویرسازی از ددمنشیهای صهیونیست استفاده کرده است و البته با پخش این مستندها شرایطی را فراهم میکند تا غربیون با نگرش آدمهایی درون جامعه اسرائیل نسبت به سیاستهای صهیونیسم آشنا شوند.
اینها تعدادی از حاضران نشست مستند “قصه های قدس” بودند که اغلب از اینکه این مستندها توسط اسرائیلیان ساخته شده اند تعجب کردند!!!
در روزهایی که صداوسیمای ما همچنان به سبک سالها پیش تا میتواند بر نمایش تصاویری کلیشه شده از درگیریهای فلسطین اصرار دارد سینماپلاس به نوبه خود به برگزارکنندگان نشست “سینماروایت” که با جسارت تمام مستندهایی این چنینی را در دستورکار پخش قرار میدهند تبریک میگوید.
پایان مطلب/