سینمامثبت: در طول سالهای گذشته سازمان صدا و سیما خود را به عنوان یکی از مدعیان ترویج سبک زندگی مطرح کرده و داعیه فراوانی در این حوزه داشته و سهم قابل توجهی از بودجه عمومی کشور نیز کسب کرده اما بررسی برخی واقعیتهای عینی حکایت از آن دارد که این سازمان نه تنها توفیقی حداقلی در این حوزه نداشته بلکه به دلیل تعارض میان سیاستهای ترویجی و سبک زندگی مروجان این سیاستها، پیامهای مهم صادره از این رسانه حداقلی از تاثیرگذاری در مخاطب داشته و گاهی حتی تاثیر معکوس داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت،چندی پیش معاون سیما در برنامهای داخلی و درون سازمانی شرکت میکند که هدف و موضوع آن «تکریم از همکاران دارای نعمت چهارفرزند و بیشتر» بوده است. صدا و سیما از نظر مالی بسیار غیر شفاف است و حتی بدیهیترین اصول رسانهای که همانا پاسخگویی به رسانهها باشد نیز رعایت نمیشود تا بتوان این سوال ساده را مطرح کرد که این همکاران چه حقوقی دریافت میکنند که با آن میتوان یک زندگی شش نفره را اداره کرد و اگر فردی تمایل به داشتن چند فرزند داشته و تخصص رسانهای هم داشته باشد آیا میتواند در سازمان صدا و سیما به استخدام دربیاید تا حداقل زمینه مالی چند فرزندی برایش فراهم شود؟
سریالها خانوادههای چهار فرزندی را ترویج کنند
نکته جالبتر این مراسم برخی سخنان معاون سیما است که در آن گفته بود:«موجب خرسندی است که در خانواده سیما افرادی حضور دارند که خود الگوی خانواده نمونه هستند…وقتی یک نهاد مسئولیت کارهای تبلیغ و ترویج فرزندآوری را عهده دار می شود لاجرم شخصیت ها و چهره هایی که در این مسیر قدم می گذارند باید خودشان عامل باشند و رسانه ملی هم که متولی این اندیشه درست است، در درون خانواده خود باید از این اصل تبعیت کند و پیشرو باشد…رسانه ملی مأموریت جدی دارد تا الگوی خانواده اسلامی – ایرانی را معرفی کند؛ بنابراین لازم است نمایش خانواده هایی با چهار فرزند و سایر مولفه های خانواده مطلوب در برنامه سازی و سریال ها، به طور جدی مورد توجه قرار گیرد. سریال «دودکش ۲» با رویکرد خانواده محوری و چند فرزندی نمونه موفقی است.»
این اظهارات در حالی بیان میشود که بررسی زندگی هنرمندان همکار با صدا و سیما نشان میدهد اغلب آنها اعتقادی به آنچه مروج آن هستند ندارند. مثلا در میان دست اندرکاران سریال دودکش چند نفر دارای دو یا سه فرزند هستند یا در گروه سازنده این سریال چند نفر مجرد وجود دارند؟ حتی درخصوص قشر خاص و حساسی مانند مجریان و گویندگان که با سختی و حساسیت زیاد انتخاب شده و از فیلترهای نظارتی متعدد عبور میکنند چند نفر با آن پوششی که در تلویزیون ظاهر میشوند در بیرون از این رسانه هم حضور دارند؟ آیا واقعا مجری شبکه دو سیما که به تازگی تصاویری شخصی از خود منتشر کرده با همان پوشش مقابل دوربین در بیرون از تلویزیون ظاهر میشده است؟نمونههای زیادی وجود دارد از سریالهایی که به اجبار نوع خاصی از پوشش به زنان بازیگر تحمیل شده و آنها به اکراه پذیرفتهاند یا این نوع پوشش را نپذیرفتهاند و از حضور در سریالی انصراف دادهاند. البته نمونههایی از این دست فراوان است. مثلا بازیگری که در اغلب آثار سیاسی و حاکمیتی تلویزیون نقش زنان سنتی و مذهبی را ایفاء میکند اما در زندگی واقعی خود در خارج از کشور با انواع و اقسام خوانندههای لس آنجلسی عکس یادگاری و مراوده دارد یا بازیگری که نقش دختران مذهبی و ارزشی را ایفاء میکند اما در خارج از کشور با پوششی ظاهر میشود که…
البته نمیتوان ایرادی به این ماجرا وارد دانست. اینها «بازیگر» هستند و قادرند در هر موقعیتی «بازی» کنند و راه گذران زندگی آنها نیز همین بازی کردن است و البته که با وجود درآمدهای میلیاردی امکان و توانی برای آوردن چند فرزند هم ندارند اما عجیب است که معاون سیما که فردی تحصیل کرده و با بینش است،اینطور سطحی و دم دستی به موضوعها نگاه میکند و تصورش این است ساخت چند سریال لوس و بیمزه که کاربردی مقطعی دارد و یا برگزاری مراسمهایی از این دست میتواند سبک زندگی مردم را که وابسته به دهها مساله ریز و درشت فرهنگی و اقتصادی است را تغییر دهد.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی که نام آنها در این مطلب آمده درباره مطلب مذکور است.