سینما مثبت: با تصمیم یکی از نهادهای حاکمیتی فعال در عرصه تولیدات فرهنگی، فیلمی تاریخ مصرف گذشته به جای اشغال فضای اکران عمومی، راهی شبکه نمایش خانگی می شود تا در رقابتی تنگاتنگ با آثار پُرمخاطب این شبکه، وزن و اعتبار سازنده خود را مشخص کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، آذرماه سال گذشته در مطلبی با عنوان « مردم درگیر بنزین سه هزار تومانی از تولیدات حاکمیتیِ اوج استقبال خواهند کرد؟» این سوال مطرح شد که آیا قرائت های یکسویه، تاریخ مصرف گذشته و کهنه ـ از نظر ساختاری ـ سازمان اوج در قالب آثار سینمایی، با مردمی که درگیر مباحث اقتصادی پیچیده همچون بنزین سه هزار تومانی هستند ارتباط برقرار خواهد کرد؟! متن این تحلیل را می توانید با کلیک کردن در «اینجا» بخوانید. حالا با گذشت چهار ماه از انتشار این مطلب، بازتاب منفی فیلم حاتمی کیا در جشنواره فیلم فجر از یکسو و شیوع بیماری کرونا فضایی را فراهم کرده که تصمیم گیرندگان این سازمان را به عرضه این فیلم در سامانه فیلیمو و نماوا وادار کرده است. تصمیمی که از یک طرف قابل تقدیر است چرا که به جای آنکه در مرحله اکران، مانند دیگر آثار این فیلم ساز ظرفیت عظیمی از اکران محدود سینمای ایران در اختیار این فیلم قرار گیرد و عملا فیلمی غیر جذاب برای مردم نمایش داده شود، با حضور فیلم در یک سامانه نمایش که چندان هم دور از سازندگان فیلم نیست؛ بخت و اقبال حاتمی کیا در این بازار جدید سنجیده خواهد شد. از طرفی لحن اعتراضی فیلم با شرایط حال جامعه هم تطبیق دارد و می تواند مردمی را که از ناهماهنگی ها در مقابله با کرونا ناراحت هستند را ناراحت تر کند!
البته این اقدام قطعا برندِ حاتمی کیا را با چالش مواجه کرده و در صورت ناموفق بودن نمایش فیلم در این سامانه ها، کم کم مقدمات بازنشستگی این کارگردان و خروج او از حلقه چهره های شاخص سینمای ایران را رقم خواهد زد؛ همانگونه که در زمان نمایش فیلم در جشنواره به خداحافظی فرامرز قریبیان از سینمای ایران منجر شد.