سینما مثبت: مخاطبانی که این روزها در عمل به توصیه های مسوولان، در خانه مانده اند تا مانع از گسترش ویروس کرونا شوند با تماشای تلویزیون شاهد شاهکارهای عجیب و غریبی هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، کلیپ های تصویری یکی از خوراک های عمده تلویزیون است. کلیپ هایی که عمدتا از دو بخش مهم یعنی موسیقی و تصویر تشکیل شده است و برای تولید آن احتمالا دهها شورا و گروه در صدا و سیما وجود دارد و افرادی در این شوراها هستند که حقوق می گیرند تا بر تولید این آثار نظارت داشته باشند اما در نهایت خروجی نهایی بر روی آنتن صدا و سیما به شکلی اتفاق می افتد که باعث تعجب است. سه نمونه از این آثار که در روزهای اخیر مشاهده شده به شرح زیر است:
1 ـ شبکه نمایش اقدام به پخش کلیپی با صدای محمد علیزاده می کند. تصاویر مربوط به این کلیپ، تکه هایی از فیلم دستهایم کو ساخته کیومرث پور احمد و به تهیه کنندگی علی قائم مقامی است. فیلمی که هنوز امکان پخش از صدا و سیما را پیدا نکرده و البته از سازندگان آن نیز برای تولید این اثر مشعشع اجازه ای گرفته نشده است.
2 ـ بر روی ترانه چنگیز ساخته محسن چاوشی، تصاویری از شهدای مدافع حرم پخش می شود! شبکه دو با استفاده از این موسیقی و ترکیبی از تصاویر این قهرمان ها خواسته ادای دینی به آن ها کند اما در نهایت بی سلیقگی، این ترانه با تصاویر آن پیوند خورده و هیچ ارتباطی میان این شعر با تصاویر نیست مگر در جایی که بر روی عبارت چنگیز، تصویر ترامپ دیده می شود!
3 ـ شبکه یک سیما در حال نمایش فعالیت نیروهای داوطلب در ضد عفونی کردن معابر شهری است. اقدامی پسندیده که قطعا جای تقدیر دارد اما پس از لحظاتی، نریشن های شهید سید مرتضی آوینی که برای مجموعه روایت فتح خوانده شده، روی این تصاویر شنیده می شود! نرشین هایی که از جهاد و شهادت سخن می گوید و پیشتر در بر روی تصاویر رزمندگان در خط مقدم شنیده شده، حالا روی تصاویر ضد عفونی کردن خیابان ها شنیده می شود. هرچند هر دو کار، خوب و پسندیده است اما این نوع استفاده از نرشین هایی که هویت مشخصی دارد، کاملا بدسلیقگی بوده و نشان می دهد در این دستگاه عریض و طویل، یک نویسنده پیدا نمی شود که بتواند برای تصاویر ضد عفونی کردن، یک متن بنویسد.
نویسنده: امیر استادی