اظهار نظر صریح منتقد شناخته شده درباره حال و روز این روزهای سینمای ایران
حوزه هنری توی کوزه افتاد، ایوبی تسلیم شد
سینما مثبت:آغاز دومین سال مدیریت حجت الله ایوبی در سینمای ایران، با اتفاقهای مختلف و متنوعی همراه شده است. توقف نمایش فیلم رستاخیز یکی از مهمترین این اتفاقهاست که سبب شده «مهرزاد دانش» منتقد مطرح سینمایی با نگارش یادداشتی ضمن نقد این وضعیت، به برخی جریانهای پشت پرده این فیلم بپردازد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، این منتقد شناخته شده در ابتدای مطلب خود با بیان این مطلب که «من فیلم رستاخیز را دوست ندارم»، به شکل گیری جریانهایی در حاشیه مناسبات سینمایی اشاره کرده و تاکید میکند: «منتقدها هر چقدر هم فیلمی را نپسندند، مایل به تعطیل و تعلیق و توقیفش نیستند و اتفاقاً اصرار بر نمایش عمومی فیلم هم دارند تا در محک مواجهه با عموم مخاطبان هم ارزیابی شود. این جماعت دیگر، جمعی خودارزشی پندار هستند که از لحاظ دانش و بینش سینمایی در حداقل بضاعت ممکن به سر میبرند و از لحاظ تقید به قانون هم، افسارگسیختگانی اند که جز حرف خود، پدیده دیگری را بدین نام نمیشناسند و اغلب هم بدون تماشای فیلم، صرفاً بر مبنای برداشتهای معوج و تحریف شده و غیرحرفهای دیگران، احساساتشان فوران میکند و در حالی که در مرکز خودپنداشته جهان ایستادهاند، با لحنی حق به جانب و آکنده از طعن و دشنام، خواستار (و بلکه آمر) به اضمحلال فیلم و سازندگانشان میشوند.»
دم خروس مخالفت با رستاخیز معلوم است
دانش در ادامه ضمن تاکید بر این مطلب که «وضعیتی که اکنون برای رستاخیز پیش آمده است، همان است که قبلاً برای خانه پدری و من عصبانی نیستم و آشغالهای دوست داشتنی در قالبهایی دیگر پدید آمد»
اعلام میکند: «این که پشت آن فیلمها فلان چهره و نهاد و تفکر بود و پشت دیگری چهره و نهاد و تفکر دیگر، خزعبلاتی بیش نیستند که عمدتاً به درد رسانههای زرد اینترنتی سینمایی برای پر کردن صفحاتشان میخورد. رد پای سیاست (از نوع منحطش) البته به روشنی در ورای این تعطیل خواهی ها هویدا است و دم خروس خبرگزاری وابسته به مدیران سینمایی دولت قبل در برپایی این غائلهها بس پیدا (کما این که دو سال قبل هم خبرگزاری دیگری در غوغاسالاری علیه رستاخیز نقش اول را داشت و اکنون با حضور مدیر سابق فرهنگی آن خبرگزاری در فضاهای مدیریتی حوزه هنری، ظاهراً موضع آن محفل هم تغییر یافته است! زهی اصالت عقیده و رأی!)،»
منظور از این اشاره مستقیم و صریح «محسن یزدی» مدیر کل فرهنگی خبرگزاری فارس است که هم اکنون در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی مسوولیت بخش مستند را به عهده دارد. البته یزدی هنوز به این مسئله واکنش نشان نداده اما سینما مثبت حاضر به انعکاس نظر وی است.
نگران حیثیت سینمای ایران هستیم
دانش در ادامه مطلب خود مینویسد: «این که اکنون حوزه هنری به عنوان نمایش دهنده اصلی فیلم رستاخیز به دامی افتاده است که خود چند سال است بر سر فیلمهای متعددی نهاده است، میتواند تا حدی مایه خنکای دل باشد، ولی این جا دیگر امنیت، حیثیت، موجودیت و اعتبار حقوقی سینمای ایران اصل ماجرا است و نه دلخوشی های ناشی از درهم شکستگی ساحت تکبر فلان نهاد پرادعا؛ و طبیعی است که مرجع اصلی پاسخ به این دغدغه، نهاد قانونی سازمان سینمایی است.
از ایوبی دو سال قبل فقط شمایلی باقی مانده است
در ادامه این مطلب که درخبرآنلاین منتشر شده، با انتقاد از «عقب نشینی های پی در پی سازمان سینمایی در برابر آنارشیستهای فرهنگی» میخوانیم: «آقای ایوبی به عنوان مدیر این سازمان و در مقام معاون وزیر ارشاد، آغاز خجسته و امیدوارکننده ای را در روزهای نخست کاریاش ایجاد کرده بود. از گشایش خانه سینما تا محدودسازی نابسامانیهای تحت لوای ارزش مداری (مثل اخراج آن وکیل شیاد فرانسوی)؛ اما اینک از مدیری شجاع و بادرایت، جز شمایلی محافظه کار که برای حفظ موقعیت کنونی در برابر کلوخ اندازهای شعارپرداز قدرت طلب، ناگزیر از تسلیمهای متوالی است، باقی نمانده است… به جز مورد استثنایی فیلم قصههای خانم بنی اعتماد (که در جای خود از آقای ایوبی و تیمش برای خروج از تسلیم دو سالهشان برابر تمامیت خواهان در برابر این اثر سپاسگزار هم هستیم)، نکته دیگری را در چند مدت اخیر به یاد نمیآوریم که حاکی از ایستادگی مقابل آنارشیستهای فرهنگی خودارزشی پندار باشد».
مطالب مرتبط:
«توقیف» حق مسلم سینمای ایران است
انگار رستاخیز درویش درباره انتخابات 88 است!