امید است با تصمیم درست و اصولی مسئولان سینمایی این رویداد به صورتی حرفهای و در سطحی قابلقبول برگزار گردد و صرفاً به یک دور همی فیلمسازان خارجی در تهران و تقسیم دلار و یورو میان آنها تبدیل نشود.
با سی و سومین جشنواره فیلم فجر ـ 51
بخش بینالملل فیلم فجر در «خواب»
سینما پلاس: کمتر از دو ماه به برگزاری بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر باقیمانده است اما نکته عجیب و جالبتوجه این است که هنوز تاریخ دقیق برگزاری این جشنواره مشخص نشده و هیچ تحرکی نیز از سوی ستاد برگزاری جشنواره به چشم نمیخورد. در چنین اوضاعی بیم آن میرود که این رویداد به شکلی ضعیف و سطحی برگزار گردد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، امسال در دومین سال حضور «حجتالله ایوبی» در رأس سازمان سینمایی تصمیم گرفته شد بخش بینالملل جشنواره فجر بافاصلهای سهماهه از بخش داخلی این رویداد برگزار شود. تغییرات وعده دادهشده از سوی ایوبی در خصوص بخش داخلی این رویداد محقق نشد و عملاً فیلم فجر طبق همان الگوی پایهریزی شده توسط مدیران سینمایی از سال 1387 به بعد در برج میلاد برگزار شد. سینما پلاس حدود دو ماه قبل در مطلبی با عنوان «جشنواره فیلم فجر، چشمبهراه دبیری بینالمللی» به لزوم انتخاب دبیری آشنا به امور بینالملل برای این رویداد اشاره و حتی از «آرش امینی» مدیرکل بینالملل سازمان سینمایی بهعنوان گزینه مناسب این مسئولیت نام برد. جزئیات این خبر را میتوانید با کلیک کردن در «اینجا» مطالعه کنید. این روزها در بخش انگلیسی سایت جشنواره فیلم فجر نام امینی بهعنوان «مدیر بخش بینالملل» درجشده که این مسئله نشاندهنده واقعبینی مسئولان سینمایی در این زمینه دارد اما نکته نگرانکننده این است که در مدتزمان کوتاه باقیمانده تا برگزاری این رویداد، برنامهریزی خاصی انجام نشود و بخش بینالملل فیلم فجر نیز مانند سالهای گذشته بهجای آنکه عرصه رقابت واقعی فیلمسازان خارجی باشد، به عرصهای برای نمایش چند فیلم خارجی تبدیل شود.
فراخوان بخش بینالملل جشنواره کجا منتشرشده؟
متأسفانه در سالهای گذشته روال برگزاری این بخش به شکلی بوده که در مواردی حتی سازندگان فیلمها نیز از حضور آثارشان در جشنواره فجر خبر نداشته و فیلمها صرفاً از سوی پخشکنندگان در قبال مبلغی پول در اختیار دفتر جشنواره گذاشته میشد. در حال حاضر نیز سایت جشنواره تقریباً سوتوکور است و حتی اطلاعاتی در بخش «تماس با ما» وجود ندارد و معلوم نیست فیلمسازان خارجی علاقهمند چگونه میتوانند با این جشنواره ارتباط برقرار کنند؟ ضمن اینکه فراخوان بخش بینالملل جشنواره نیز به شکل گسترده منتشرنشده و مشخص نیست فیلمسازان علاقهمند به حضور در این رویداد چگونه میتوانند در جشنواره امسال شرکت کنند؟!
نکته عجیب بخش بینالملل امسال هم این است که تاریخ دقیق برگزاری بخش بینالملل هنوز معلوم نشده است. اردیبهشتماه علاوه بر آنکه موعد رسمی برگزاری جشنواره فیلم کن است، زمان برگزاری نمایشگاه کتاب در ایران نیز هست که به دلیل گستردگی این رویداد، بخش عمدهای از انرژی رسانههای فرهنگی صرف پوشش آن میشود و قطعاً برگزاری جشنوارهای سینمایی در این زمان با واکنش سرد رسانهها مواجه خواهد شد.
امید است با تصمیم درست و اصولی مسئولان سینمایی این رویداد به صورتی حرفهای و در سطحی قابلقبول برگزار گردد و صرفاً به یک دور همی فیلمسازان خارجی در تهران و تقسیم دلار و یورو میان آنها تبدیل نشود.