سینما مثبت: بررسی رفتارهای سازمان سینمایی در مواجهه با سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات حکایت از بیاعتقادی رئیس سازمان سینمایی به این سامانه و ماهیت آن دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری-تحلیلی سینمامثبت،از ابتدای حضور محمد خزاعی در راس سازمان سینمایی، پنهانکاری و عدم انتشار اطلاعات مربوط به موسسات این سازمان آغاز شد و انتشار اطلاعات پروژهها و دیگر فعالیتهای بخشهای زیر مجموعه سازمان سینمایی به حالت تعلیق درآمد.سینما مثبت از همان ابتدا نسبت به این رویه نامناسب هشدار و در دو مطلب با عناوین
مقاومت فارابی در مقابل درخواست شفاف سازی (اینجا) و جشنواره چهلم فیلم فجر میانهای با شفاف سازی ندارد(اینجا) نسبت این مساله هشدار داد.
در هفتههای گذشته سینما مثبت سوالهایی را در سامانه ملی انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات درج کرد تا پاسخ آنها را از سازمان سینمایی دریافت کند. مسوول این سامانه در هر نهاد و سازمانی ممکن است بخش متفاوتی باشد اما طبق اطلاعات رسیده، در سازمان سینمایی این سامانه زیر نظر حوزه ریاست- دفتر خزاعی- فعالیت میکند.پاسخهای داده شده به سوالهای مطرح شده کلی،مبهم،بیفایده و بیارزش است به گونهای که هیچ ابهامی را برطرف نمیکند. گویی مسوول سامانه در حال پاسخگویی به رئیس خود است و فراموش کرده شفاف سازی یعنی چه!
سینما مثبت در تاریخ ۳۰ تیر ۱۴۰۳ در سامانه سوال پرسیده: لطفا بفرمایید در سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ در جشنواره فیلم فجر دقیقا چه هزینهای بابت برگزاری جشنواره فیلم فجر برگزار شده و دستمزد دبیر جشنواره چه میزان بوده است؟لطفا عدد و رقم دقیق بیان بفرمایید و از بیان مطالب کلی خودداری کنید.تقاضا می شود به تفکیک ارقام مربوط به پشتیبانی تبلیغات دستمزد هزینه پرداختی به صاحبان فیلم و… اعلام شود.
پاسخ داده شده چنین است: برگزاری جشنواره فیلم فجر در سالهای مورد اشاره طبق سنوات گذشته بر اساس توافق نامه سازمان امور سینمایی و سمعی بصری با موسسه عامل صورت میپذیرد و کلیه هزینهها و پرداختهای مربوط به برگزاری چشنواره از جمله دستمزد دبیر و … طبق ضوابط توسط موسسه عامل پرداخت میگردد.
معنی این سوال این است که سازمان سینمایی علاقهای به پاسخگویی به رسانهها حتی در فرایندهای قانونی ندارد حال آنکه اگر همین سوال را با یکی از نیروهای خدماتی این سازمان در میان میگذاشتیم قطعا پاسخ دقیقتری دریافت میکردیم.شاید این پاسخ مبهم به دلیل این است که خزاعی علاقهای به شفاف سازی درباره مجتبی امینی ندارد.
این رویه غیرشفاف قطعا به زیان سینمای ایران است و امیدواریم وزیر بعدی در اسرع وقت با تغییر سریع رئیس سازمان سینمایی و انتخاب گزینهای مناسب مانع از تداوم این روند در این مجموعه و زیر مجموعههای آن شود.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.
مطالب مرتبط: بیاعتنایی خزاعی به بخشنامه سرپرست ریاست جمهوری