سینما مثبت: با وجود ادعای سازمان سینمایی مبنی بر نگاه فراگیر به اهالی سینما، اقدامهای مختلف این سازمان حکایت از آن دارد که این مجموعه در مواجهه اهالی سینما تابع نگاه «خودی-نخودی» است و با اعمال دسته بندیهای مختلف میان سینماگران، صرفا به طیف و گروه خاصی از همفکران خود توجه دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، سازمان سینمایی در طول بیش از بیست ماهی که از فعالیت آن میگذرد صرفا طیف خاصی از سینماگران را در شوراهای مشورتی و تصمیم گیری خود به کار گرفته و کمترین تعامل با صنف را داشته است. آخرین نمونه این اقدام برگزاری جلسهای با حضور مدیران روابط عمومی مراکز فرهنگی- سینمایی است که در آن علاوه بر مدیران روابط عمومی زیر مجموعههای این سازمان افرادی همچون: مدیر روابط عمومی معاونت سیمای صدا و سیما،مدیر روابط عمومی معاونت صدای صدا و سیما،مدیر روابط عمومی سازمان هنری رسانهای اوج، مدیر روابط عمومی سازمان سینمایی سوره، مدیر روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت فتح،مدیر روابط عمومی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، معاون روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و… حضور داشتند تا مورد «قدردانی» قرار بگیرند اما مدیر روابط عمومی خانه سینما به عنوان تنها نهاد صنفی حوزه سینمای ایران و مدیران روابط عمومی سامانههای پخش آنلاین به عنوان افراد موثر این حرفه حضور نداشتند! غیبت مدیر روابط عمومی موزه سینما به عنوان یکی از مدیران روابط عمومی سختکوش و فعال نیز سوال برانگیز بود.
نکته جالب توجه اینکه محمد خزاعی در مقام رییس سازمان سینمایی در این نشست از بیاعتمادسازی مردم سخن گفته و آشکارا به تنها صنف سینمای ایران پشت کرده است! البته که جای خالی مدیر روابط عمومی صندوق اعتباری هنر به عنوان یکی از ضعیفترین بخشهای مرتبط با اهالی فرهنگ که مرتب در حال تضعیف روحیه و شخصیت اهالی فرهنگ است هم در این نشست خالی بود تا توضیح دهد که چگونه و بر چه اساسی با لغو عضویت اعضای برجسته صنف سینما باعث ایجاد نارضایتی سینماگران شناخته شده شده است (اینجا).
خزاعی در این جلسه از کمک به رشد، رونق و ارتقای «سینمای ملی» سخن گفته و در سخنانی مبهم و کلی نیز بیان کرده که در یکی دو ساله اخیر هجمه و فشار به سینما به عنوان میدان مهم و تاثیرگذار به مراتب نسبت به گذشته افزایش داشته و دشمنان در هیچ دورهای به میزان امروز نسبت به تخریب نقاط حساس جامعه و نهادهای اعتمادساز مانند سینما بسیج نشده بودند! کاش خزاعی به این مطلب هم اشاره میکرد که انتسابهای غلط و محدود به طیف خاصی از سینما و عملکرد مبهم و غیرشفاف او به عنوان رییس سازمان سینمایی و عدم انتشار آمار و اطلاعات مربوط به حوزه شفاف سازی تا چه اندازه در این وضعیت موثر بوده است!
ابهام دیگر صحبتهای خزاعی جایی بود که با اشاره به بحرانهای مختلف حوزه سینما عنوان کرد: سکوت برخی سینماگران و صنوف نسبت به جفایی که در جنبش «می تو» به همکارانشان شد در خاطر میماند.
امید است سازمان سینمایی با ترجمه دقیق این صحبتها اعلام کند که در جنبش میتو چه جفایی در حق برخی سینماگران شد زیرا احکام قضایی صادره (اینجا) نیز حکایت از واقعی بودن برخی مطالب مطرح در جنبش میتو داشته و دارد.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.