سینما مثبت: رییس سازمان سینمایی به تازگی در واکنش به دستگیری محمد رسولاف،جعفر پناهی و مصطفی آل احمد اظهارات بسیار صریحی را نسبت به این مساله بیان کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری – تحلیلی سینمامثبت، خزاعی که در دوران فعالیت به عنوان تهیه کننده و دبیر عمدتا مشی معتدل و تاحدودی محافظه کارانه داشته درخصوص سینماگران دستگیر شده ظاهرا تعارف را کنار گذاشته و به دور از موضع گیریهای مشابه از مسوولان سینمایی، در گفت و گو با خبرگزاری مهر اعلام کرده: «وقتی کسی با استفاده از عنوان سینما و به اسم سینماگر، دائماً در حال فعالیت سیاسی و همکاری با دستگاههای وابسته به بنگاههای سخنپراکنی معاند و شبکههای خبری سیاسی است و حتی بارها گفتگو و مفاهمه دوستانه و خیرخواهانه هم،او را متوجه اشتباهاتش نکرده است، چه میتوان کرد؟افرادی که به اسم سینماگر میخواهند سیاستورزی کنند، تکلیف خود را با سینما روشن کنند. فضای سینما برای فعالیت سینمایی است نه سیاسیبازی.»
این اظهارات در حالی بیان میشود که در واکنش به دستگیری این سینماگران ۱۹ صنف خانه سینما اقدام به صدور بیانیه کرده و در نامه خود بدون خطاب قراردادن رییس سازمان سینمایی، از مراجع قضایی و مقامات ارشد کشور به ویژه رئیس جمهور محترم و رئیس محترم قوه قضائیه، خواستار رسیدگی به این مساله شدهاند.
خزاعی در بخشی از بیانیه خود اعلام کرده «به تازگی خانه سینما را مسئول قرار دادیم و بارها، از طریق خانه سینما با آنها گفتگو شده ولی ظاهراً، عدهای بر اشتباهات شان پافشاری داشتهاند.»
این اظهارات در حالی عنوان شده که از سوی مسوولان خانه سینما و یا افراد واسط سابقه چنین مذاکرههایی تایید نشده است. البته لحن تُند و تیز اظهارات خزاعی نیز شبیه دیگر صحبتهای او نیست و رییس سازمان سینمایی در مقام پدر خانواده سینما – که ممکن است گاهی از فرزندانش نیز اشتباههایی سر بزند – میتوانست اظهارات ملایمتری داشته باشد.
تاثیر واکنشهای صریح خزاعی بر سینمای ایران
اظهار نظر تُند و تیز خزاعی درخصوص این سینماگران قابل تامل است و قطعا پس لرزههای آن در آینده نه چندان دور و در زمان برگزاری رویدادی همچون جشنواره فیلم فجر خود را نشان خواهد داد.
هرچند رفتار سینماگران دستگیر شده و مجموعه مواضع آنها قابل تایید نیست اما فراموش نکنیم که در شرایط امروز چنین برخوردهایی شاید به مصلحت نباشد و قطعا تاثیر منفی آن بیشتر برای سازمان سینمایی خواهد بود چرا که متاسفانه فضایی منفی علیه سینمای ایران در خارج از کشور به وجود خواهد آمد و معدود سینماگران حاضر در جشنوارههای خارجی همچنان باید پاسخگوی سوالهای چالشی رسانههای خارجی باشند. قطعا این موضع گیری رییس سازمان سینمایی
بر تعامل جشنواره فیلم فجر با سینماگران بین المللی نیز تاثیر نامطلوب خواهد گذاشت و ای کاش این موضع گیری رییس سازمان سینمایی پیشتر بیان میشد تا این سینماگران و دیگران نیز از موضع سازمان سینمایی نسبت به رفتار خود مطلع میشدند.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.