متاسفانه در چند سال اخیر خانه سینما، نتوانسته آنجا که منافع اعضایش به خطر میافتد با استقلال رای و رویکرد صنفی مشکلی را مرتفع کند؛ برای نمونه درباره تحریم فیلمهای سینمایی از سوی حوزه هنری. هیات مدیران و شخصیتهای تاثیرگذار در فعالیتهای این نهاد، در وهله اول باید خود اشخاص مستقلی باشند که منافع اعضا برایشان در درجه اول اهمیت باشد، در شرایطی که چنین فضایی در خانه سینما حکمفرما نیست، نمیتوان امیدی داشت که با ساختار فعلی و رویکردهای این نهاد بتوان حرکتی موثر و مستقل از این نهاد را شاهد بود.
سینماپلاس: خانه سینما چه در دورانی که دچار انحلال شده بود و چه حالا که دوباره راه اندازی شده است به واسطه کارکرد صنفی اش همواره محل مناقشه بوده است. در آستانه برگزاری جشن خانه سینمای این مناقشات دوچندان شده است. به گزارش سینماپلاس علیرضا رییسیان کارگردانی که در همه این سالها کوشیده صرفا درباره جایگاه صنفی خانه سینما اظهارنظر کند در تازه ترین صحبتهایش باز هم عملکرد صنفی خانه سینما را زیر سوال برده است. متن این صحبتها را به نقل از “اعتماد” می خوانید:
ساختاری وابسته به دولت
خانه سینما از شکلگیری آن در دهه شصت تا به امروز ساختاری کاملا وابسته به دولت داشته و دارد. مدل ساختاری این نهاد صنفی امروزه دیگر در دنیا منسوخ است اما سوال اینجاست که با وجود این ویژگی آیا این نهاد میتواند استقلال خود را حفظ کند یا خیر؟ به گمان من چنین نهادی میتواند در دو سطح به صورت مستقل عمل کند. در وهله اول دفاع از منافع اعضا، تامین امنیت شغلی و گرفتن امکانات و منابعی از جمله بیمه اعضای خانه سینما و موضعگیریهای درست با رویکرد مستقل و در سطح کلان، در حوزه مسائل فرهنگی و سینمایی. متاسفانه در چند سال اخیر خانه سینما، نتوانسته آنجا که منافع اعضایش به خطر میافتد با استقلال رای و رویکرد صنفی مشکلی را مرتفع کند؛ برای نمونه درباره تحریم فیلمهای سینمایی از سوی حوزه هنری.
هیات مدیره باید خودش مستقل باشد که منافع اعضا برایش اهمیت داشته باشد
هیات مدیران و شخصیتهای تاثیرگذار در فعالیتهای این نهاد، در وهله اول باید خود اشخاص مستقلی باشند که منافع اعضا برایشان در درجه اول اهمیت باشد، در شرایطی که چنین فضایی در خانه سینما حکمفرما نیست، نمیتوان امیدی داشت که با ساختار فعلی و رویکردهای این نهاد بتوان حرکتی موثر و مستقل از این نهاد را شاهد بود. جشن خانه سینما هم تا زمانیکه در قالب تصمیمات صنفی برگزار شود و به ساختار یک آکادمی مطابق با شرایط فرهنگی تغییر شکل ندهد، مشکلات و عوارض بسیاری دارد که در آرا و جوایز آن منعکس میشود.
پایان مطلب/
https://30nemaplus.ir/?p=2222