سریال «مولانا» نکته آموزنده دیگری هم دارد که در قالب نمایش سوءاستفاده یکی از افراد دولتی از شرایط موجود و تلاش برای کسب ثروت صورت میگیرد. این مسئله هم نشاندهنده آن است که برخی از افراد در بدنه قدرت، از شرایط هرجومرج استقبال میکنند
نظر زیرکانه سرافراز درباره مذاکرات هستهای
سینما پلاس: سریال «مولانا» اولین اثر تلویزیونی است که در فاصله زمانی کوتاهی پس از روی کار آمدن «محمد سرافراز» به روی آنتن رفت. این سریال محصول شبکه آی فیلم است و درزمانی تولیدشده که رییس فعلی صداوسیما، معاون برونمرزی بوده و خود بر تولید و ساخت این اثر نظارت داشته است. به نظر شما این سریال چه ارتباطی با مذاکرات هستهای میتواند داشته باشد؟
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، در طول سه دهه گذشته ساخت سریالهای تاریخی در تلویزیون ایران صرفاً بابت سرگرم کردن مخاطبان انجامنشده و سفارشدهندگان این سریالها همواره به دنبال اهدافی فرهنگی از ساخت و عرضه این آثار بودهاند. در سالهای اخیر نیز محورهایی همچون: نمایش مقاومت مردم ایران در مقابل استعمارگران، معرفی دانشمندان و مفاخر ایرانی، ترویج روحیه ظلمستیزی، نمایش چهره واقعی خاندان پهلوی و… برخی از محورهایی بوده که در قالب سریالهای تاریخی به تصویر کشیده شده است. سریال مولانا ساخته مشترک شهرام اسدی و آرش معیریان نیز که این روزها در حال پخش از شبکه یک سیما است، برخلاف تصور اولیه، اثر عرفانی باهدف نمایش سیر و سلوک مولانا نیست بلکه بیشتر بر رخدادها و حوادث دوران زندگی این شاعر و عارف متمرکزشده است. دورانی که با حمله مغول همزمان است. اما بازهم نکته اصلی این مسئله نیست بلکه برخلاف تصور ابتدایی و آنچه در مدارس در قالب درس تاریخ آموزش داده میشود، در این سریال نشان دادهشده که برخی ایرانیان نقشی مهم در حمله مغول به ایران داشتهاند و اگر اندکی تدبیر به خرج میدادند و بهجای لجاجت، عذرخواهی کرده و مطابق قوانین اسلامی فرد قاتل و مقصر را به مغولها تحویل میدادند، قطعاً فاجعه حمله مغول به کشور اتفاق نمیافتاد. پیام ساده این داستان برای مخاطب ایرانی این است که حتی در مقابل قومی وحشی و بیتمدن مانند مغول نیز میشد با «تدبیر» رفتار کرد و مانع از بروز یک فاجعه شد و حالا پخش سریالی با این مضمون در اوج مذاکرات هستهای، فضای ذهنی جامعه برای نرمش قهرمانانه در مقابل دشمنی حیلهگر و تُند خود ـ یعنی امریکا و کشورهای غربی ـ را آماده میکند.
سریال «مولانا» نکته آموزنده دیگری هم دارد که در قالب نمایش سوءاستفاده یکی از افراد دولتی از شرایط موجود و تلاش برای کسب ثروت صورت میگیرد. این مسئله هم نشاندهنده آن است که برخی از افراد در بدنه قدرت، از شرایط هرجومرج استقبال میکنند زیرا در این شرایط نفع شخصی آنها راحتتر محقق میشود.
شاید به دلیل همین پیام ضمنی است که این اثر در دولت پیشین نمایش داده نشد. درباره مغولان سریالهای دیگری هم قرار بود ساخته شود. یکی از آنها «قلعه بان» بود که قرار بود توسط مهدی فخیم زاده در ماههای پس از حمله امریکا به افغانستان ساخته شود تا روحیه دفاع را در میان مردم ایران برای شرایط خاص تقویت کند.
مطالب مرتبط:
کاش این سریال «حریم سلطان» ایرانی شود