سینما مثبت: با مطرح شدن نام پیمان جبلی به عنوان گزینه احتمالی ریاست سازمان صدا و سیما واکنشهای مختلفی نسبت به این مساله صورت گرفته و عده زیادی از اهالی رسانه به استقبال از این انتصاب رفتهاند. اما یک روزنامه نگار از زوایهای دیگر این مساله را مورد بررسی قرار داده و از این فضاسازی به شدت انتقاد کرده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، عباس عبدی امروز با نگارش مطلبی در روزنامه اعتماد نوشت: »یکی از رفتارهای به نسبت غیراخلاقی که در جامعه ایران بهویژه نزد اصولگرایان جوان رواج دارد، فضاسازی رسانهای برای تعلق پستهای حکومتی به افراد است. هر کس برای خود چند نفر را دارد که او را به عنوان یکی از نامزدهای مهم فلان پست یا وزارتخانه معرفی میکنند تا از این طریق به نفع او فضاسازی صورت گیرد. این رفتار آنقدر گسترش یافته که برخلاف گذشته برای احکام و انتصابات مقام رهبری هم انجام میدهند و بهطور غیرمتعارفی شاهد هستیم که پیش از صدور حکم برای مقاماتی که ایشان باید منصوب کنند، افرادی را معرفی میکنند و تاکنون نیز چندینبار خلاف این گمانهزنیها رخ داده است.»
چرا مردم سراغ ماهواره میروند؟
عبدی در ادامه با ابراز تعجب نسبت به بروز این رفتار، سپس به اصل موضوع صدا و سیما پرداخته و مینویسد: «صدا و سیما به عنوان نهاد انحصاری رسانهای در ایران بیش از 95درصد قدرت رسانههای رسمی کشور را در بر گرفته است. سایتها و روزنامههای رسمی در مقایسه با صدا و سیما هم به لحاظ نیروی انسانی و هم به لحاظ امکانات و هم به لحاظ پوشش سهم اندکی از رسانههای رسمی را دراختیار دارند. سویه دیگر این واقعیت بسیار خطرناک است، زیرا به علت کارکرد و عملکرد این رسانه و عدم تامین نیازهای رسانهای و تحلیلی و اطلاعرسانی، مردم به سوی رسانههای غیررسمی از قبیل ماهواره، فضای مجازی غیررسمی و نیز کسب خبر از طریق روابط چهره به چهره روی آوردهاند.»
عبدی سپس با اشاره به مطالعاتی که حاکی از نزول جایگاه صدا و سیما از نظر کارایی و اثر بخشی است؛ مینویسد: «مهمترین برنامههای آن که مردم میبینند، شامل فوتبال و فیلم و مسابقات سطحی و سرگرمی است و کارکرد اصلی رسانهها که آگاهیبخشی و نظارتی است را فراموش کرده است و رسانههای غیررسمی جایگزین این رسانه شدهاند. اکنون میزان اعتماد و استفاده از این رسانه نه تنها کم و کمتر شده است، بلکه نیروهای تحصیلکردهتر، جوانتر، شهریتر نیز با فاصله بیشتری از دیگران از رسانههای غیررسمی استفاده میکنند.»
کارهایی که صدا و سیما نباید انجام دهد
این روزنامه نگار سپس با پیشنهاد یک راه حل منطقی برای برطرف شدن معضلات مربوط به صدا و سیما میگوید: «راهحل واقعی غییر در سیاست رسانهای صدا و سیما است. پذیرش قواعد حرفهای اطلاعرسانی، بیطرفی سیاسی در مجادلات داخلی، گسترش آزادیهای بیان و نظر، حذف سوگیریهای مخرب، احترام گذاشتن به ارزشها و سبک زندگی مردم، بازتاب دادن بدون سانسور خواست مردم و اخبار و اطلاعات و… این راهی است که اگر انجام شود بهطور طبیعی رسانههای غیررسمی به حاشیه خواهند رفت و موجب نگرانی نخواهند بود. مدیریت صدا و سیما باید شجاعت اتخاذ این سیاست را داشته باشد. پرهیز از انتشار اخبار جعلی و دروغ، فرصت دفاع دادن به افرادی که علیه آنان برنامه پخش شده است، مستند کردن اخبار و تنوع تحلیلها، شروط لازم تحول است. بدون انجام این سیاستها، یکی از ارکان ثبات و پایداری جامعه ایران همچنان ناکارآمد و غیرموثر باقی خواهد ماند، اگر زیانبارتر نشود.»
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی که نام آنها در این مطلب آمده درباره مطلب مذکور است.
http://30nemaplus.ir/?p=8963