سینما مثبت: با گذشت بیست روز از فراگیر شدن ویروس کرونا در شهرهای مختلف کشور عزیزمان ایران، گفتمانی حماسی بر جامعه حاکم شده و مبارزه با ویروس کرونا به موضوعی حماسی تبدیل شده که افرادی در خط مقدم مبارزه با ان حضور دارند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، مطالعه تاریخ جنگ و خاطرات رزمندگان حاضر در هشت سال دفاع مقدس حاکی از آن است که الزاما همه افراد حاضر در خط مقدم، افرادی شجاع، کارآمد و با انگیزه نبوده اند. چه بسا مانند آنچه در فیلم هیوا ساخته مرحوم رسول ملاقلی پور به تصویر کشیده شده، فردی در خط مقدم احساس ترس کرده و با خودزنی و شلیک مخفیانه گلوله به خود، زمینه ای را فراهم کرده تا به عنوان نیرویی زخمی به عقب برده شود. چه بسا افرادی در خط مقدم اصطلاحا کُپ کرده و زمینگیر شده و توان مقابله با دشمن را از دست داده اند. چه بسا افرادی ترسیده و به عاملی برای تضعیف روحیه رزمندگان دیگر تبدیل شده اند و چه بسا با علمکرد اشتباه خود سهوا یا عمدا باعث بروز ضررهای جبران ناپذیری شده اند. بر همین اساس الزاما نمی توان صِرف حضور در خط مقدم را فضیلت به حساب آورد بلکه عملکرد افراد در خط مقدم است که باید تحلیل شود.
تداوم تنگ نظری مسوولان سیما
این روزها جامعه ایران بیش از هرچیز به ماندن در خانه برای مقابله با گسترش ویروس کرونا نیاز دارد. در چنین شرایطی نقش رسانه ای مانند صدا و سیما می تواند بسیار مفید و اثربخش باشد. این رسانه با پخش برنامه های سرگرم کننده می تواند انگیزه خروج از منزل را تا حد ممکن در بخش عمده ای از جامعه کم کند اما در عمل، بخش عمده فعالیت سرگرم کننده این رسانه تبدیل شده به پخش سریال های قدیمی و تکراری که دیگر جذابیتی برای مخاطب ندارد و عنقریب است که این روزها سریال مختارنامه هم دوباره به شکل همزمان از چند شبکه تلویزیونی پخش شود!! ضعف و کاستی صدا و سیما در این شرایط توسط VOD ها پُر شده است. جایی که مخاطبان با پرداخت مبلغ اندکی می توانند مخاطب صدها فیلم،سریال،مستند،انیمیشن و… باشند که صدا و سیما به خاطر تنگ نظری و دلایل پوچ و بیهوده حاضر به پخش آن ها نیست. مثلا چه دلیلی دارد که سریالی مانند: شهرزاد، شاهگوش،هیولا،احضار،ممنوعه،ابله، نهنگ آبی، هم گناه و… که پیشتر از شبکه نمایش خانگی پخش شده و با اقبال مواجه شده نباید در این ایام از تلویزیون پخش شود؟ به چه دلیل سبد فیلم های ایرانی صدا و سیما، محدود به آثارخاصی است و از بیش از صد فیلم تولیدی در هر سال، تعداد انگشت شماری امکان پخش از تلویزیون را پیدا می کنند؟ این چه خط مقدمی است که حتی در این شرایط بحرانی حاضر به انعطاف در سیاست ها و چهارچوب های غلط خودش نیست و تمامی انعطاف آن صرفا به دوران برگزاری انتخابات و نمایش چند خانم بدحجابی که می خواهند رای بدهند محدود می شود؟ این چه خط مقدمی است که به جای تدوین یک کندکتور جذاب با هدف تامین اوقات فراغت و به طبع آن تامین امنیت روانی جامعه، صرفا در حال پخش مکرر سریال های یک دهه قبل است؟ در این خط مقدم، پخش مستندهای جذاب و غیر کلیشه ای و حتی فیلم های کوتاهی که می تواند طیفی از جامعه را به سمت آثاری با حال و هوای جدید سوق دهد، کجاست!
صدا و سیما از خط مقدم به مرخصی برود
در چنین شرایطی که مسوولان بهداشتی کشور در حال تلاش برای قطع زنجیره گسترش این برنامه هستند، چه دلیلی جز سود جویی و منفعت طلبی این رسانه و برخی حامیان مالی آن سبب شده تا چند برنامه زنده به ضبط و پخش با حضور تعداد افراد زیاد ادامه دهند؟ اساسا چرا سریالی که قرار است ده سال دیگر از این رسانه پخش شود، تولید خود را متوقف نمی کند و حداقل مسائل و نکات بهداشتی در پشت صحنه آن رعایت نمی شود؟ این چه شیوه غلط اطلاع رسانی است که هنوز بعد از گذشت بیست روز کرونا را میهمان ناخوانده معرفی می کند و متوجه این نکته نیست که میهمان ماهیتی عزیز و محترم دارد و این ویروس به هیچ وجه عزیز نیست؟!
در چنین شرایطی که عملا فضای اطلاع رسانی و سرگرمی از صدا و سیما به بخش دیگری از جامعه منتقل شده و عملا شبکه های اجتماعی و تلویزیون های اینترنتی نقشی پُر رنگ تر از این رسانه در مواجهه با کرونا دارند، اگر صدا و سیما به سبک و سیاق جبهه های نبرد برگه ترخیص گرفته و تسویه حساب نماید و برای مرخصی عازم شهر شود هم اتفاق خاصی رُخ نمی دهد و این خط مقدم توسط رسانه های دیگر حفظ خواهد شد. البته هنوز هم دیر نشده و برای فردایی که این رسانه جهت عکس یادگاری خود را در خط مقدم پایان مبارزه با کرونا جا خواهد داد، بهتر است اقدامات مفیدی را جهت ثبت در تاریخ انجام دهد و با انعطاف در این کندکتور خشک و تکراری، چند برنامه جذاب را روانه آنتن کند.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاه های سازمان صدا و سیما درباره این مطلب است.
http://30nemaplus.ir/?p=6696